ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Peste 21.000 de candidati pentru programul Inventeaza-ti viitorul!Bucuresti, 7 Aprilie

Fundatia Dinu Patriciu are peste 21.000 de candidati pentru programul “Inventeaza-ti viitorul!”

In perioada de depunere a aplicatiilor, Fundatia Dinu Patriciu a primit peste 21.000 de dosare pentru programul de burse “Inventeaza-ti viitorul!”, adresat elevilor si studentilor, care au rezultate bune la invatatura, dar provin din familii cu resurse financiare modeste.


“Sunt foarte multi copii care au nevoie de sprijinul nostru, dovada si faptul ca numarul cererilor a depasit cu mult cele 5.500 de burse pe care le oferim. In ultima perioada am primit mii de dosare zilnic, fiecare cu o poveste deosebita.” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei.


Prin acest program, Fundatia acorda 5.500 de burse, dintre care 5.000 de burse a cate 200 lei/luna pentru elevi de liceu si 500 de burse a cate 300 lei/luna pentru studenti. Bursele se acorda pe perioada anului scolar/universitar (9 luni) cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari/universitari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.


In perioada imediat urmatoare, respectiv 1 aprilie – 15 iulie, toate dosarele primite vor fi analizate de catre Comitetul de Incredere, iar rezultatele vor fi comunicate in data de 18 iulie, atat pe site-ul fundatiei, cat si in presa.
Solicitantii burselor programului „Inventeaza-ti viitorul!” trebuie sa fie cetateni romani, inmatriculati in anul scolar curent ca elevi in clasele VIII-XI, sau ca studenti. De asemenea, ei trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii: media ultimilor doi ani de studiu sa fie cel putin egala cu 8,00 si sa provina din familii cu un venit lunar pe membru de familie in ultimele trei luni mai mic de 400 de lei pe luna.


“Dupa cum ne asteptam, cea mai mare parte a dosarelor a venit din zone defavorizate si slab dezvoltate economic. Copiii care solicita aceste burse au obtinut rezultate bune la invatatura in ultimii doi ani si provin din familii cu situatii financiare precare. Avem si dosare ale unor copii aflati in centre de plasament care au rezultate scolare extraordinare”, a adaugat Tincuta Baltag.


Fundatia isi propune sa participe, prin propria strategie pe termen lung, la procesul de transformare a societatii romanesti intr-o societate de cetateni responsabili si creativi, cu drepturi depline si multiple posibilitati de implinire intr-o lume a cunoasterii, intentionand sa devina o banca de oportunitati pregatita sa acorde credit moral si material acelor tineri cu posibilitati financiare reduse.
Bugetul anual al Fundatiei se ridica la aproximativ 7 milioane USD si este alocat in principal pentru programele de burse „Inventeaza-ti Viitorul!” si „Orizonturi Deschise”, dar si pentru alte programe derulate concomitent, cum sunt „Sponsorizeaza un copil” si „Educatia merita!”.

09.05.2008