ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Tabara Olimpicilor cu cei mai buni 120 de bursieri ai Fundatiei Dinu Patriciu


Bucuresti, 18 Septembrie 2008

In perioada 4-7 septembrie, FundaÅ£ia Dinu Patriciu a organizat la Predeal Tabara Olimpicilor, eveniment in cadrul caruia au participat 120 dintre cei mai buni bursieri din programul "Inventeaza-ti Viitorul!" impreuna cu Dinu Patriciu – Presedinte al Fundatiei, conducerea Fundatiei si membrii Comitetului de Incredere.

"Pentru noi este foarte important sa ii cunoastem pe toti copiii pe care ii sprijinim, astfel incat sa intelegem cum ii putem sustine dincolo de acordarea burselor pe care oricum le merita din plin. Vrem sa ii ajutam sa isi valorifice potentialul, sa iasa din anonimat, sa participe la olimpiade si concursuri nationale si internationale, vrem sa ii facem cunoscuti, nu doar sa ii ajutam sa isi continue studiile." spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei.

Tabara Olimpicilor a reprezentat un eveniment deosebit pentru bursieri, pentru ca nu se asteptau "la o astfel de surpriza" dupa cum a declarat majoritatea participantilor. Un plus in acest sens a fost si prezenta membrilor conducerii Fundatiei si Comitetului de Incredere, respectiv Dinu Patriciu –Presedinte al Fundatiei, Tincuta Baltag – Director General, Daniel Barbu – Coordonatorul Programelor de Bursa ale Fundatiei, Ionel Haiduc si Petre Roman – Membri ai Comitetului de Incredere.

Acestia s-au implicat in activitatile organizate pentru participanti, inclusiv in concursuri si workshop-uri, avand ca scop dezvoltarea unor noi proiecte care sa vina in sprijinul elevilor din intreaga tara.

In cadrul unei festivitati ample, echipele care au dezvoltat cele mai bune trei proiecte au fost premiate. Proiectele au vizat probleme precum: prevenirea si combaterea abandonului scolar, incurajarea lecturii, colectarea si recircularea manualelor scolare, educatie pentru o alimentatie sanatoasa. Ulterior taberei, echipele castigatoare vor trece la implementarea propunerilor cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu.

"Decizia de a implementa aceste proiecte cu ajutorul bursierilor se bazeaza pe dorinta noastra de a dezvolta in acesti tineri spiritul civic si proactivitatea. Dorim de asemenea sa le demonstram ca ei isi pot folosi ideile, energia si creativitatea in beneficiul altor tineri asemeni lor." spune Daniel Barbu, Coordonatorul Programelor de Burse ale Fundatiei Dinu Patriciu.

Bursierii s-au destins si in atmosfera serilor karaoke si disco, astfel ca intregul eveniment a fost primit ca un prilej extraordinar pentru a lega noi prietenii.

Tabara Olimpicilor a avut loc la mai putin de o saptamana dupa ce Fundatia Dinu Patriciu a virat in conturile elevilor beneficiari primele 5.000 de burse, urmand ca incepand cu luna octombrie sa fie virate si restul de 654 de burse catre studentii calificati in programele nationale ale Fundatiei.

Valoarea burselor acordate de Fundatia Dinu Patriciu pe perioada unui an scolar se ridica la aproximativ 5-6 milioane dolari. In anul scolar/universitar 2008/2009 Fundatia sprijina financiar un numar de 5.594 bursieri in cadrul programului "Inventeaza-ti Viitorul!" si 60 de bursieri "Orizonturi Deschise".

Inscrierile pentru bursele care vor fi oferite in anul scolar/universitar 2009/2010 au inceput in data de 15 septembrie, candidatii putand sa-si trimita dosarul pana la sfarsitul lunii martie pentru o bursa "Inventeaza-ti Viitorul!", respectiv sfarsitul lunii iunie 2009 pentru o bursa "Orizonturi Deshise".

30.09.2008