ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Fundatia Dinu Patriciu este Partener National al RIUF 2009


Bucuresti, 11 Martie

Fundatia Dinu Patriciu este Partener National al Romanian International University Fair (RIUF) 2009, eveniment organizat de Educativa in trei dintre marile orase cu centre universitare: Bucuresti (14-15 martie), Iasi (17 martie) si Timisoara (19 martie).

Ajuns la cea de-a 5-a editie, RIUF este un reper atat in agenda tinerilor interesati de oportunitatile de studiu, cat si pe lista evenimentelor de interes pentru mai mult de 100 de institutii educationale, din peste 20 de tari. Fiind cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, RIUF are scopul de a facilita accesul tinerilor romani la informatii despre studiul in strainatate, cat si dialogul direct cu reprezentantii unor colegii, universitati, programe de master si MBA de top din intreaga lume si ai altor organizatii implicate in educatia universitara si post-universitara.

“Decizia de a deveni Partener National al Educativa pentru RIUF este una fireasca, avand in vedere faptul ca activitatile noastre sunt complementare: Educativa are ca scop informarea tinerilor romani despre oportunitatile de studiu in strainatate, in timp ce Fundatia acorda bursele pentru materializarea acestor oportunitati. In cadrul RIUF se intalnesc concret tinerii, universitatile si finantarea.” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Fundatia sprijina anual 5.600 de tineri valorosi prin bursele “Inventeaza-ti Viitorul!” si “Orizonturi Deschise”, programe in derulare pentru al doilea an consecutiv. Investitia anuala a Fundatiei in educatie se ridica la 7.000.000 USD.

 “Pentru noi este foarte important sa discutam direct cu tinerii interesati de burse pentru studiu in afara tarii, pentru ca lor li se adreseaza programul Orizonturi Deschise, prin care acordam anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD. In plus, pentru cei care nu s-au decis in privinta universitatii pentru care sa opteze, le putem impartasi din experienta bursierilor nostri de la Oxford, London School of Economics, Tu Delft, Georgetown University si multe altele.” spune Antonio Ciocan, Director Programe.

Anterior celor trei editii locale ale RIUF 2009, Fundatia Dinu Patriciu va participa in data de 12 martie si in cadrul primei editii a Romanian International Master and MBA Exhibition (RIMME), eveniment organizat tot de Educativa si dedicat studentilor, absolventilor si tinerilor profesionisti interesati sa urmeze un program academic postuniversitar. Evenimentul va avea loc in Bucuresti si se va bucura de prezenta reprezentantilor a 35 de universitati si companii educationale care ofera o gama larga de progarame de master si MBA, concursuri cu premii in burse, workshop-uri, seminarii de informare si multe alte detalii care sunt necesare celor hotarati sa urmeze un curs postuniversitar.

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri.

 

25.03.2009