ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Ultima luna de inscrieri la Gala Premiilor in Educatie - Fundatia Dinu Patriciu


Concurentii care doresc sa participe la “Gala Premiilor in Educatie” au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie in competitie. Astfel, pana pe data de 27 septembrie, elevii, studentii, profesorii, invatatorii, educatorii, bibliotecarii, ONG-urile si institutiile de invatamant de stat sau private pot intra pe site-ul www.premiileineducatie.ro pentru a-si crea un cont si pentru a-si completa formularul de concurs. Apoi, pentru ca inscrierea sa fie completa, acestia trebuie sa tipareasca formularul de concurs, sa-l semneze si sa-l trimita prin posta pe adresa Fundatiei (Bdul. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), impreuna cu documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate (recomandari, adeverinte, copii ale diplomelor obtinute, poze, inregistrari video etc).

Participantii se pot inscrie la una dintre cele 11 sectiuni de concurs, cu doua mai multe decat anul trecut, „Bibliotecarul anului” si „Invatatorul/Educatorul anului” fiind sectiunile noi ale acestei editii:

•    categoria "Invatamant preuniversitar" cu sectiunile ‘Profesorul anului’, ‘Invatatorul/Educatorul anului’, ‘Elevul anului (gimnaziu si liceu)’, ‘Scoala anului’ (institutii de stat sau private, inclusiv licee);

•    categoria "Invatamant universitar" cu sectiunile ‘Profesorul anului’, ‘Studentul anului’ (ciclul de licenta, master sau doctorat), ‘Facultatea anului’ (institutii de invatamant de stat sau private);

•    categoria "Cercetare” cu sectiunea ‘Cercetatorul anului’;

•    categoria „Biblioteci” cu sectiunea „Bibliotecarul anului”

•    categoria ”Organizatii neguvernamentale si proiecte” cu sectiunile ‘ONG-ul anului in domeniul educatiei’ si ‘Cel mai bun proiect educational’ (initiat sau dezvoltat de un ONG sau institutie de invatamant).

In cadrul acestei competitii, Fundatia Dinu Patriciu va acorda premii in valoare totala de 250.000 Euro, cu 50.000 Euro mai mult decat la editia precedenta.

Fundatia Dinu Patriciu isi propune ca prin intermediul “Galei Premiilor in Educatie” sa contribuie la identificarea, premierea si promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.

“Prin Gala Premiilor in Educatie premiem performanta, creativitatea, eficienta si mai ales implicarea in comunitate, fiind un program complex de responsabilizare pentru un invatamant romanesc de calitate. Misiunea pe care ne-o asumam este in primul rand aceea de a-i premia pe oamenii deosebiti care incearca sa depaseasca lacunele din sistemul de invatamant romanesc prin efort continuu si prospetimea proiectelor educationale. Nu premiem doar performanta ci mai ales impactul pozitiv pe care fiecare persoana sau institutie il are in comunitate.” a declarat  Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu 

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum "Inventeaza-ti Viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Sponsorizeaza un copil", "Educatia Merita" , "Gala Premiilor in Educatie", "JoburilaOrizont.ro" si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Gala Premiilor in Educatie se adreseaza persoanelor fizice (elevi, studenti, profesori, bibliotecari, invatatori, educatori, cercetatori), organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant de stat sau private, care au contribuit la imbunatatirea sistemului educational din Romania.

Pentru mai multe detalii privind competitia Gala Premiilor in Educatie accesati www.premiileineducatie.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Silvia Boeriu – Manager Comunicare // silvia.boeriu@fundatiadinupatriciu.ro; tel: 0747 012 942

Roxana Colisniuc – Coordonator Proiect “Gala Premiilor in Educatie”// roxana.colisniuc@fundatiadinupatriciu.ro

 

01.09.2010