ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Inscrierile pentru programul de burse private Orizonturi Deschise incep in data de 15 aprilie


Bucuresti, 8 Aprilie


Saptamana viitoare incep inscrierile pentru programul national de burse private “Orizonturi Deschise”, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al doilea an consecutiv.

Programul se adreseaza tinerilor care au absolvit o facultate si care doresc sa urmeze cursuri de pregatire de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse, in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire, cu conditia ca bursierii sa isi mentina nivelul rezultatelor academice. La sfarsitul programului de pregatire, acestia trebuie sa se intoarca in tara pentru o perioada cel putin egala cu cea a cursului pentru care au primit bursa.

“Suntem convinsi ca anul acesta vom avea si mai multi candidati pentru aceste burse, pentru ca demersurile de comunicare directa catre posibilii candidati au reprezentat una dintre prioritatile noastre. Pentru acesti tineri, bursele pe care le oferim reprezinta un suport real pentru a isi putea valorifica potentialul.” spune Antonio Ciocan, Director de Program.

Pentru bursele care vor fi acordate in anul de studiu 2009-2010, inscrierile se pot face intre 15 aprilie si 15 iunie 2009, perioada in care solicitantii burselor trebuie sa completeze on-line pe website-ul Fundatiei formularul de candidatura si sa transmita prin posta dosarul de aplicatie complet.

Formularul odata completat, trebuie imprimat, semnat si transmis prin posta Fundatiei, alaturi de restul documentelor din componenta dosarului, respectiv copie dupa cartea de identitate, copii legalizate dupa diplomele obtinute pana la data solicitarii bursei si foi matricole pentru ciclurile de studii superioare deja absolvite, documente care sa ateste acceptarea solicitantului intr-un program masteral/doctoral in afara tarii si costurile implicate, un eseu de maxim 2 pagini relativ la importanta respectivei formatii pentru solicitant si doua scrisori de recomandare din partea unor membri ai comunitatii academice sau de business din tara/strainatate care sa sustina cererea solicitantului bursei.

Ca si in anul precedent, dosarele vor fi evaluate de catre un Comitet de Incredere, iar rezultatele vor fi aduse la cunostinta publicului si a bursierilor in data de 18 iulie, pe website-ul Fundatiei si in presa nationala.

Pentru anul de studiu 2008-2009, in urma evaluarii celor 300 de dosare primite, Fundatia a acordat un numar de 60 de burse, dintre care 2 duble, tinerilor cu rezultate academice de exceptie. Incepand din toamna anului trecut, bursierii Fundatiei urmeaza cursuri de pregatire in universitati recunoscute international, precum Oxford, London School of Economics, Tu Delft, Georgetown University etc.

Programul Orizonturi Deschise a fost lansat de catre Fundatia Dinu Patriciu la sfarsitul anului 2007 si vizeaza pe de o parte sprijinirea societatii romanesti prin sustinerea tinerilor valorosi, si, pe de alta parte, tratarea unei probleme grave cu care se confrunta tara noastra, respectiv exodul creierelor.

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri.

 

16.04.2009