ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Pentru Olimpiada Balcanica de Matematica 2009, Fundatia Dinu Patriciu sustine pregatirea lotului national de juniori


 

Prin programul “Educatia Merita!”, Fundatia Dinu Patriciu sustine integral costurile pentru pregatirea  celei de-a doua etape a lotului national de juniori, in vederea participarii la Olimpiada Balcanica de Matematica 2009, care va avea loc la Sarajevo incepand cu 25 iunie.

Cei 6 elevi care vor reprezenta anul acesta Romania la Balcaniada de juniori sunt Cerrahoglu Omer - Baia Mare, Anita Stefana – Iasi, Danaila Dan – Galati, Foszto Monica – Iasi, Barbu Mihai – Caracal, Constantinescu Petru – Bucuresti.

Etapa de pregatire are loc la Iasi in perioada 4 -10 iunie 2009 si este organizata de catre Societatea de Stiinte Matematice (SSM) filiala Iasi, Colegiul National din Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Fundatia acopera integral costurile de cazare, masa si transport pentru 4 din cei 6 elevi selectati, doi fiind din Iasi, precum si pentru cei 3 profesori din Bucuresti.

„Fara implicarea noastra, Romania nu ar fi fost reprezentata la categoria juniori in cadrul acestei competitii de talie internationala, din lipsa de fonduri necesare pentru pregatirea lotului olimpic. Consideram ca este o datorie morala sa ne implicam in sustinerea acestei echipe de tineri valorosi, care astfel se pot face remarcati si pot aduce tarii noastre o noua recunoastere in domeniu,” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei.

Pregatirea lotului olimpic de juniori este asigurata de o echipa de profesori, recunoscuti pentru rezultatele deosebite inregistrate pana acum de echipele pregatite: dr. Dan Branzei - presedinte filiala Iasi a Societatea de Stiinte Matematice (SSM), Mircea Fianu, Cristian Mangra si Artur Balauca din Bucuresti, alaturi de Gabriel Popa, Gheorghe Iurea, Gabriel Mirsanu, Silviu Boga, Adrian Zanoschi si Cristian Lazar din Iasi.

In cursul acestui an, prin programul national „Educatia Merita!”, Fundatia Dinu Patriciu a sustinut si premiat mai multi olimpici in cadrul competitiilor nationale si internationale, program ce vizeaza doua dintre cele mai grave probleme ale sistemului educational, respectiv subfinantarea si declinul interesului manifestat de tineri pentru obtinerea unei educatii solide.

 

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

11.06.2009