ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Fundatia Dinu Patriciu premiata de trei ori in cadrul Galei Societatii Civile


 

In cadrul celei de-a saptea editii a Galei Societatii Civile, Fundatia Dinu Patriciu a obtinut  nu mai putin de trei premii, cate unul pentru fiecare dintre programele inscrise in competitie. Evenimentul, organizat anual, este unul reprezentativ pentru activitatea sectorului non-profit din Romania si promoveaza cele mai bune initiative civice.

„Ne-am dorit mult sa castigam un premiu pentru ca reprezinta o recunoastere foarte importanta pentru orice participant in aceasta competitie de prestigiu. Emotiile au fost mari, mai ales ca proiectele inscrise, foarte multe de altfel, au fost foarte bune. Bucuria pentru primul premiu a fost imensa. Mai departe este greu sa exprim in cuvinte emotiile mele si ale echipei cand am primit inca doua premii.” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Primul premiu obtinut de Fundatie a fost in cadrul sectiunii „Educatie si cercetare” pentru programul national de burse private „Inventeaza-ti Viitorul!” datorita caruia 5.594 de elevi si studenti primesc burse lunare pentru a-si putea continua studiile.

In cadrul sectiunii „Servicii sociale pentru categorii defavorizate”, a fost premiat programul „Sponsorizeaza un copil”, care are in vedere sprijinirea copiilor buni la invatatura, aflati in risc crescut de abandon scolar din cauza situatiei materiale precare a famiilor din care fac parte.
Programul isi propune sa adune cat mai multi sponsori, oameni responsabili, constienti de valoarea unui ajutor lunar astfel incat acesti copii sa nu abandoneze scoala. 200 de copii beneficiaza de acest program initiat de Fundatia Dinu Patriciu.

Nu in ultimul rand, Fundatia a primit Premiul I pentru programul national de burse private „Orizonturi Deschise” prin care acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD, valoarea totala anuala a programului fiind de 1.500.000 USD, tinerilor care doresc sa-si desavarseasca pregatirea academica prin studii de master si doctorat in cadrul unor universitati de prestigiu din intreaga lume. Tinerii trebuie insa sa revina in tara la sfarsitul cursului urmat, pentru o perioada cel putin egala cu cea pentru care au primit bursa. Programul a fost desemnat castigator in la categoriei „Dezvoltare economica si sociala”.

Competitia Gala Societatii Civile si-a construit notorietatea de-a lungul a sase editii, care au implicat atat reprezentanti ai asociatiilor, fundatiilor, grupurilor de initiativa care activeaza in domeniu, dar si reprezentanti ai companiilor care se implica in proiecte de responsabilitate sociala. Festivitatea de acordare a premiilor reprezinta un prilej excelent si un loc de intalnire pentru toti cei care pretuiesc spiritul civic si inteleg sa se implice in sprijinirea societatii.

 

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.11.06.2009