ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Inscrierile pentru programul Orizonturi Deschise derulat de Fundatia Dinu Patriciu se apropie de final


 

Pe 15 iunie se incheie perioada de inscrieri pentru bursele ce vor fi acordate in anul de studiu 2009-2010 prin programul ‘Orizonturi Deschise’, program de burse private derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al doilea an consecutiv, destinat tinerilor care doresc sa urmeze cursuri de master sau doctorat in cadrul unei universitati  de prestigiu din strainatate.
Cei interesati se mai pot inscrie completand formularul online ce poate fi accesat pe adresa http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/orizonturi-deschise.

Programul se adreseaza tinerilor care au absolvit o facultate si care doresc sa urmeze cursuri de pregatire de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse, in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire, cu conditia ca bursierii sa isi mentina nivelul rezultatelor academice.

Avand in vedere ca obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui prin sustinerea tinerilor la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise se angajeaza sa se intoarca in tara după terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

11.06.2009