ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Fundatia Dinu Patriciu este partener al programului “Scoala de vara - Computerul pe intelesul copiilor nevazatori”


 

Fundatia Dinu Patriciu a incheiat un parteneriat cu organizatia 'Promovarea Educationala a Nevazatorilor' (O.P.E.N) pentru a implementa la sfarsitul anului scolar 2008-2009 programul „Computerul pe intelesul copiilor nevazatori”. Astfel, cele doua organizatii vor implementa un curs de initiere in folosirea programelor de citire vocala, gratie carora, computerul devine un instrument de lucru pe deplin accesibil elevilor cu deficienta vizuala.


Programul, initiat de OPEN si implementat cu suportul financiar integral al Fundatiei Dinu Patriciu, se va desfasura in perioada 4 - 9 iunie, in statiunea Calimanesti, iar beneficiarii acestui program sunt 8 elevi nevazatori, cu rezultate scolare deosebite, care vor fi impartiti in doua grupe de lucru, una a elevilor incepatori si una a elevilor avansati. Sub indrumarea a doi profesori de informatica specializati in tehnologiile de acces pentru nevazatori si cu sprijinul a doi insotitori care vor conduce si supraveghea copiii, cei 8 beneficiari ai programului vor invata sa tehnoredacteze un text word. Desigur, nu vor lipsi activitatile recreative.


„Copiii cu deficienta vizuala au nevoie sa se integreze de mici in societate, sa desfasoare cat mai performant activitati specifice varstei lor, iar acest program imbina activitati cu un bogat potential integrativ si educational pe care nevazatorii le pot desfasura, in conditii de adaptari minime, asemeni persoanelor fara probleme de vedere”, spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.


„Programul va imbina activitatea de grup cu munca individuala, crearea unui cadru interactiv intre elevii nevazatori si elevii liceului din orasul Calimanesti, gestionarea cat mai placuta a timpului liber si stimularea spiritului de competitie prin organizarea unui concurs in care castigatorii vor fi recompensati cu premii deosebit de atractive.” spune Dacian Pribeanu, Presedinte al Organizatiei pentru Promovarea Educationala a Nevazatorilor (OPEN).


In plus fata de sustinerea financiara a programului, Fundatia Dinu Patriciu va acorda cate un laptop, fiecaruia dintre castigatorii celor doua grupe ale programului.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

 

11.06.2009