ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Fundatia Dinu Patriciu si Liga Studentilor Romani din Strainatate lanseaza proiectul joburilaorizont.ro


Fundatia Dinu Patriciu si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) au lansat platforma virtuala www.joburilaorizont.ro. Proiectul este conceput pentru sustinerea si valorificarea potentialului studentilor romani care au studiat in cadrul universitatilor de top din lume si mai ales integrarea acestor tineri pe piata muncii din Romania.

www.joburilaorizont.ro este destinat studentilor romani care studiaza in afara tarii, dar si companiilor de top ce activeaza in Romania. Platforma poate fi accesata de bursierii din programul Orizonturi Deschise derulat de Fundatia Dinu Patriciu, de membrii L.S.R.S, dar si de catre alti tineri romani ce au urmat studii in strainatate si se afiliaza uneia dintre organizatiile partenere ale programului.

La aceasta data platforma joburilaorizont.ro este operationala iar companii precum Banca Romaneasca, BitDefender, Institutul pentru Tehnica de Calcul S.A., Kaspersky Lab, Microsoft Romania, Mobexpert, Omniasig, Raiffeisen Bank si XEROX s-au inscris deja in proiect.

“Este un inceput mai mult decat promitator. Plecam la drum alaturi de companii de renume care au inteles beneficiile concrete aduse de platforma. Acest proiect reprezinta continuarea fireasca a demersurilor noastre de a sustine potentialul studentilor romani, prin valorificarea acestuia in tara. Pe termen lung dorim ca acest proiect sa aiba efecte vizibile de diminuare a exodului creierelor in afara tarii, un obiectiv comun Fundatiei si LSRS,” declara Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu.

“Impreuna, LSRS si Fundatia Dinu Patriciu, am pus bazele unei viziuni aclamate de intreaga societate romana, atat mediul public cat si privat, intr-o nevoie acuta a pietei muncii din Romania. Nu solutia – conforma timpurilor prezente, este de laudat, ci insasi initiativa si raspunsul prompt venit din partea unor companii ce contureaza dezvoltarea societatii romanesti. Suntem convinsi ca si alti actori, deosebit de importanti, inclusiv autoritatile publice din Romania, se vor alatura acestui proiect revolutionar si definitoriu pentru societatea noastra. Demersul acesta nu ne apartine doar noua, ci apartine devenirii si viitorului acestui popor ai caror exponenti suntem noi”, spune Dragos Preda, Vicepresedinte LSRS.

Proiectul dezvoltat de cele doua organizatii diminueaza deficitul de informatie cu care se confrunta atat agentii economici din Romania care nu pot accesa tinerii romani foarte bine pregatiti in afara tarii, cat si absolventii de studii universitare si postuniversitare din strainatate care nu cunosc oportunitatile din Romania.

Din punct de vedere operational, accesarea platformei este gratuita. Primul pas consta in crearea unui cont de utilizator. Companiile anunta posturile vacante, iar studentii candideaza pentru aceste posturi. Platforma nu limiteaza postarile de joburi la un numar de domenii de activitate, iar acestea se fac in timp real, fara a necesita interventia administratorilor.

27.08.2009