ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
COMUNICATE DE PRESA
 

Elevii romani de clasa a X-a pot studia un an in SUA cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu


Fundatia Dinu Patriciu a incheiat un parteneriat cu organizatia neguvernamentala ASSIST din Statele Unite ale Americii, prin care elevii de liceu din Romania, vor putea studia timp de 10 luni la una dintre scolile partenere ASSIST. In primul an de derulare a acestui program academic intercultural, trei elevi romani vor primi finantari in valoare totala de 33 000 USD.

“Elevii inscrisi in clasa a X-a in anul scolar 2009-2010, cu rezultate scolare foarte bune si cunostinte excelente de limba engleza, au oportunitatea de a se inscrie in programul de schimb academic cu scoli din SUA. Credem ca din punct de vedere educational, aceasta experienta se va dovedi a fi benefica pentru acesti trei tineri. Nu este numai vorba de faptul ca vor avea acces la conditii extraordinare de studiu, profesori calificati, dotari materiale de exceptie si un mediu educational competitiv. Este mai ales vorba de faptul ca vor putea sa beneficieze de un sistem de studiu complet diferit de cel din Romania, unul axat pe dobandirea de competente in linie cu potentialul fiecarei persoane si nu pe acumularea de date, pe stimularea gandirii critice si nu a conformismului, un sistem care promoveaza inteligenta si nu memoria. In functie de succesul acestei prime editii, luam in considerare extinderea programului din anul al doilea,” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Organizatia ASSIST conduce programe de schimb academic intre SUA si alte 16 tari din lume, in baza a 77 de parteneriate incheiate cu scoli particulare din SUA. Recunoscute pentru atentia deosebita pe care o acorda cultivarii talentelor si intereselor deosebite ale elevilor, prin programe si facilitati pentru studii, arta si atletism, dar si pentru inalta calificare a profesorilor,Scolile partenere ASSIST, se numara printre cele mai prestigioase scoli din Statele Unite, pregatind elevii pentru a aplica la cele mai selecte colegii si universitati americane.

Selectia celor 3 tineri romani care vor fi sustinuti de Fundatia Dinu Patriciu pentru acest schimb de experienta educationala, se va derula in trei etape, dupa cum urmeaza: inscrierile se pot face pana la data de 29 ianuarie 2010, urmate de o perioada de validare si evaluare a aplicatiilor. Anuntarea rezultatelor se va face pe e-mail, iar candidatii selectati vor fi invitati la Bucuresti pentru a sustine un test de competenta lingvistica SLEP (Secondary Level English Proficiency).

In functie de rezultatele obtinute, o parte din candidati vor fi invitati la cea de-a treia si ultima etapa a procesului de selectie, respectiv interviul cu reprezentanti ASSIST si ai Fundatiei Dinu Patriciu, care va avea loc in data de 5 martie in Bucuresti.
Rezultatele finale vor fi comunicate candidatilor pana la data de 12 martie, iar ofertele de bursa vor fi transmise prin posta. Pana la sfarsitul lui mai, elevii care au acceptat oferta vor fi notificati cu privire la scoala la care vor fi repartizati.

Beneficiarii acestui program sunt scutiti de plata taxelor scolare, care in SUA pot ajunge si pana la 46.600 USD pentru anul scolar 2009-2010, cat si de plata costurilor de cazare si masa. Fundatia Dinu Patriciu va acoperi integral costurile pentru cei 3 elevi de liceu.

Informatii suplimentare legate de acest parteneriat se gasesc pe www.fundatiadinupatriciu.ro, la sectiunea dedicata programului Inventeaza-ti Viitorul.

                        citeste mai mult...

 

14.01.2010