ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Fundatia Dinu Patriciu participa in cadrul RIUF 2008

SHARE: tweet this

Bucuresti, 6 Martie

In perioada 15-21 Martie, Fundatia Dinu Patriciu va participa in cadrul Romanian International University Fair, considerat a fi cel mai important eveniment de informare a tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale.

“Credem ca educatia, in toate formele ei, este o prioritate, iar orice investitie pentru o educatie temeinica si continua este o investitie pentru viitorul nostru, al tuturor.
Decizia de participare este cat se poate de fireasca, avand in vedere faptul ca RIUF se adreseaza aceluiasi public tinta ca si programele pe care noi le derulam” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei.

Fundatia Dinu Patriciu deruleaza in prezent doua dintre cele mai ample programe de burse private adresate elevilor, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, care doresc sa urmeze o educatie cat mai buna, dar care au o situatie materiala modesta.
Prin programul “Inventeaza-ti viitorul”, Fundatia acorda 5000 de burse a cate 200 lei/luna elevilor de liceu, si 500 de burse a cate 300 lei/luna studentilor. Bursele se acorda pe perioada anului scolar/universitar (9 luni) cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari/universitari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice. Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 31 martie 2008.


Programul “Orizonturi deschise” se adreseaza tinerilor care doresc sa-si desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitati prestigioase ale lumii, dar care, din motive financiare, nu isi pot duce singuri visul la indeplinire. Programul ofera 100 de burse in valoare de pana la 15000 USD pe an, atribuite pe intreaga durata a programului masteral/doctoral, si in masura sa acopere total sau numai partial cheltuielile de scolarizare si de subzistenta implicate de formatia respectiva.

“Prezenta noastra in cadrul evenimentului reprezinta o oportunitate excelenta de a ne adresa direct tinerilor pentru care am dezvoltat programele “Inventeaza-ti Viitorul!” si “Orizonturi Deschise”. Credem ca o bursa de studiu reprezinta o sansa care iti poate schimba viata, iar tinerii elevi si studenti participanti la RIUF, vor avea ocazia sa afle informatii detaliate despre programele noastre” spune Antonio Ciocan, Director Program.

Anul acesta, cea de-a patra editie a RIUF isi propune sa atraga un numar de peste 15.000 vizitatori, in toate cele trei orase unde va fi organizat, respectiv Bucuresti (15-16.03), Timisoara (19.03) si Iasi (21.03).

09.05.2008

Numar de vizualizari: 3878