ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Ultima saptamana de inscrieri pentru ,,Forumul Educatiei" din Romania

SHARE: tweet this
In perioada 12-14 mai va avea loc, la hotelul Mariott din Bucuresti, ,,Forumul Educatiei” din Romania, in cadrul caruia peste 200 de participanti reprezentativi pentru sistemul educational vor lua parte la seminarii, workshop-uri si dezbateri. Inscrierea la acest eveniment se poate face pe pagina de internet www.forumedu.ro,  adresa unde puteti face publice si propunerile dumneavoastra pentru imbunatatirea invatamantului romanesc.

Aflat la prima editie, Forumul va oferi un cadru comun de discutii si de generare de solutii pentru modernizarea educatiei din tara noastra.  Organzatorii (Grupul EDUCATIVA, Liga Studentilor Romani din Strainatate si Fundatia Dinu Patriciu) propun in acest scop doua mari capitole de analiza: asigurarea performantei in educatie, prin investitia permanenta in dezvoltarea si perfectionarea resurselor umane, precum si imbunatatirea infrastructurii educationale, utilizarea instrumentelor tehnologice ca suport in procesul de predare si revigorarea segmentului Cercetare.

Aceste doua tematici si subiectele adiacente lor vor fi ilustrate si sustinute atat prin prezentarea studiilor de caz, cat si prin workshop-urile propuse in agenda evenimentului. Astfel, participantii vor vor analiza teme precum utilizarea tehnologiei in procesul de invatare, reformele reusite in sistemele educationale din strainatate, orientarea profesionala si educationala in scoli.

Discutiile se vor axa si pe studii de caz despre mediul universitar si pre-universitar din Romania, pe gasirea de solutii pentru lipsa infrastructurii in educatie si pe oferirea de exemple de buna practica a parteneriatului public-privat in Romania.

 
Printre vorbitorii confirmati in cadrul Forumului Educatiei se numara personalitati ale mediului academic national si international, ONG-uri in domeniul educatiei, reprezentanti ai asociatiilor de parinti, jurnalisti consacrati ai domeniului, etc. Dintre acestia, ii mentionam pe Richard Baraniuk - Profesor in cadrul Universitatii RICE din Statele Unite si Fondator al editurii on-line Connexions,  Marian Stas - Presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership, Ioana Avadani - Director Executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Radu Gologan – Presedintele Societatii de Stiinte Matematice si Coordonatorul lotului national de matematica al Romaniei, Razvan Crisan - Presedinte Asociatia ORICUM, Andrei Popescu - Coordonator national al programului Tineret in Actiune.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite pe www.forumedu.ro.

04.05.2010

Numar de vizualizari: 7000