ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Scoala de vara ,,Educatia Merita!" 2010, destinata profesorilor din mediul rural

SHARE: tweet this


Intre 4 si 11 iulie 2010, 60 de profesori care predau in gimnazii si licee din mediul rural se vor familiariza cu cele mai moderne metode de predare si evaluare si cu utilizarea noilor tehnologii in educatie, in cadrul scolii de vara ,,Educatia Merita!”, organizata si finantata de Fundatia Dinu Patriciu. Aflata la prima editie, scoala de vara are scopul de a compensa decalajele mari dintre sistemele de educatie moderne din Occident si invatamantul romanesc.

“Experienta acumulata in cadrul proiectului ,,Educatia Merita” ne-a aratat ca sistemului educational din Romania i se pot aduce multe imbunatatiri in ceea ce priveste lucrul in echipa, accesul la mijloace tehnice moderne si implicarea elevilor in procesul de invatare.  De aceea, aceasta scoala de vara isi propune sa ofere profesorilor din mediul rural oportunitatea de a intra in contact cu metodele moderne de predare si de a le implementa  ulterior  la clasa” declara Tincuta Baltag, Directorul General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Evenimentul, gazduit de hotelul International din Sinaia, va cuprinde patru module: tehnici moderne de predare, utilizarea noilor tehnologii in educatie, comunicare si leadership educational si trei sesiuni plenare: Cum sa implicam parintii si comunitatea in proiectele scolii, ,,sala cu oglinzi” - elemente de psihologie scolara, dezbatere pe marginea conceptelor de predare-invatare plecand de la o lectie demonstrativa. Formatorii vor fi specialisti romani si internationali cu experienta in domeniul educatiei.

Participantii vor face parte din echipe de cate sase profesori provenind din 10 unitati de invatamant din mediul rural. Dorinta organizatorilor este ca profesorii care au participat la eveniment sa isi desfasoare, pe viitor, orele intr-un mod interactiv, sa inlocuiasca metoda scrierii dupa dictare cu cea a reflectiei si dialogului, sa creasca ponderea lucrului in echipa la clasa, precum si sa stimuleze permanent elevii sa gandeasca critic, sa aiba un rol activ in timpul orelor, sa invete sa caute informatii din diferite surse pe care sa le prezinte la clasa, sa isi sustina punctul de vedere si sa propuna si sa implementeze proiecte.

Profesorii interesati se pot înscrie online,  pana pe data de 14 mai 2010,  pe  https://scoaladevara.fundatiadinupatriciu.ro , prin completarea unui formular de concurs. Acesta va fi evaluat de catre echipa Fundatiei Dinu Patriciu impreuna cu formatorii de la cele 4 module, castigatorii urmand a fi anuntati pe data de 28 mai 2010.

Scoala de vara ,,Educatia merita!" va fi urmata, in toamna acestui an, de o vizita de studiu de o saptamana la cateva scoli din Finlanda la care vor fi invitati18 dintre cei 60 de profesori cursanti. Selectia acestora se va face pe baza unui proiect conceput în echipa pe parcursul scolii de vara, pe o tema anuntata in cadrul ceremoniei de deschidere. Participantii selectionati au, astfel, oportunitatea de a intra in contact direct cu sistemul educational finlandez, printre cele mai bune din lume si de a experimenta un nou mod de desfasurare a procesului educational. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul evenimentului, www.scoaladevara.eu.

06.05.2010

Numar de vizualizari: 9075