ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Romania a obtinut locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Matematica

SHARE: tweet this

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut 6 medalii - doua de aur si patru de argint - si locul I pe natiuni, la a XXVII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 2 - 7 mai 2010, în Republica Moldova, la Chisinau.
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, medaliile de aur au fost obtinute de Radu Bumbacea de la Colegiul National de Informatica ,,Tudor Vianu" din Bucuresti si de Octav Dragoi - elev al Liceului International de Informatica din Bucuresti. Gabriel Padurariu, elev la Colegiul National ,,Grigore Moisil" din Onesti, Omer Cerrahoglu de la Colegiul National ,,Vasile Lucaciu" din Baia Mare, Filip Andrei Chindea si Stefan Ivanovici, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, au intrat in posesia medaliilor de argint.
La editia din acest an au luat parte peste 130 de competitori din 20 de tari (11 în concurs si 10 cu statut de invitat). Olimpiada Balcanica de Matematica are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei.

10.05.2010

Numar de vizualizari: 6400