ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Fondurile obtinute in urma concertului Jose Carreras vor ajuta 113 copii

SHARE: tweet this

Bucuresti, 10 NoiembrieFondurile stranse din vanzarea biletelor la concertul Jose Carreras, organizat de Fundatia Dinu Patriciu la inceputul lunii octombrie la Bucuresti, vor fi alocate integral pentru sustinerea prin programul “Sponsorizeaza un copil”, a 62 de copii buni la invatatura si ale caror familii au fost afectate de inundatiile de anul acesta, din nordul Moldovei. Fondurile, in valoare de 81.178 Euro  (dupa plata tuturor taxelor), asigura sustinerea cu produse in valoare de 200 Lei/luna a 62 de copii, pe o perioada de 2 ani.


Mai mult decat atat, ca urmare a acestui concert umanitar, Jose Carreras impreuna cu alti 50 de sponsori au decis sa se implice personal in programul “Sponsorizeaza un copil”. Astfel, 113 copii vor beneficia de sprijin pentru continuarea studiilor, pe langa cei 90 deja inscrisi in program.

 
“Domnul Carreras ne-a comunicat decizia domniei sale de a se implica personal, prin sponsorizarea unui copil din programul nostru, pentru doi ani. Este un gest extraordinar. Suntem cu atat mai fericiti cu cat, pana acum, alti 50 de sponsori au decis sa ii urmeze exemplul. De altfel, in fiecare saptamana primim mesaje de la familii din Romania care aleg sa sustina un copil nevoias aflat in baza noastra de date.” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei.

 
Organizat la Sala Palatului, concertul, care s-a bucurat de un succes deosebit in randul celor 4.000 de spectatori, i-a avut ca invitati pe Jose Carreras, unul dintre cei mai mari tenori contemporani, Alexandra Coman, soprana de origine romana care a cucerit inimile publicului de pretutindeni si Angel Odena, bariton care a cantat pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de Orchestra Filamornica “George Enescu” sub bagheta dirijorului David Gimenez.

 
“Dupa cum spunea dl.Victor Rebengiuc in discursul sau din deschiderea concertului, acesti copii sunt exemple vii ale vointei, ale stradaniei, ale luptei impotriva greutatilor vietii iar noi avem puterea de a-i ajuta sa isi indeplineasca un vis, acela de a merge la scoala. Inainte de concert prin programulul “Sponsorizeaza un copil” erau sprijiniti peste 90 de copii. Acum avem in program peste 200 de copii.” a adaugat Tincuta Baltag.

 
Inceput in 2007, programul “Sponsorizeaza un copil” are in vedere sprijinirea materiala a copiilor si tinerilor buni la invatatura, dar care se afla in risc crescut de abandon scolar, din cauza situatiei materiale precare a famiilor din care fac parte. Copiii inscrisi in program sunt alesi in baza unei anchete sociale derulate de Fundatie, ancheta care are in vedere pe de o parte potentialul copilului la scoala, cat si situatia materiala a familiei acestuia.


Programul isi propune sa adune cat mai multi sponsori, dispusi sa finanteze pentru minimum un an cate un copil. Contributia lunara a sponsorului este de 200 de lei, bani din care responsabilii fundatiei cumpara alimente, imbracaminte, rechizite scolare etc. si le expediaza lunar intr-un colet, catre fiecare copil in parte, functie de necesitatile acestuia.

 
Actiunile Fundatiei, concretizate in programele derulate pe termen lung, cat si in actiuni punctuale, se concentreaza pe imbunatatirea sansei tinerilor din Romania de a‘si construi propriul viitor. Fundatia, cu un buget de aproximativ 5 milioane Euro pe an, acorda peste 5.600 de burse la nivel national atat liceenilor si studentilor, cat si tinerilor care doresc sa urmeze un program de master sau doctorat in strainatate.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie non-guvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr‘o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri.

11.11.2008

Numar de vizualizari: 4404