ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Daniel Funeriu: Profesorii romani din strainatate reprezinta una dintre sursele de modernizare a invatamantului superior

SHARE: tweet this

Profesorii si oamenii de stiinta romani din universitatile din strainatate reprezinta una dintre cele mai importante resurse de modernizare a invatamantului superior romanesc, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, cu prilejul aniversarii a 50 de ani de program Fulbright in Romania. In opinia ministrului, cei implicati in acest program de-a lungul timpului au contribuit si vor putea contribui la modernizarea sistemului de invatamant din Romania.

,,Cred ca e de datoria noastra sa intarim acest program si sa gasim toate mijloacele posibile ca cei plecati in strainatate la universitati sau in cercetare sa se intoarca in Romania. Eu am trait 20 de ani din viata in strainatate. A trai sau a studia in alta tara are influenta asupra personalitatii. O inima de roman bate la fel oriunde in lume si ceea ce inveti in alte tari poate sa fie util si in Romania”, a spus Funeriu.

Din 1960, de la semnarea primului acord de cooperare intre Romania si SUA in domeniul educatiei, 2.000 de profesori, studenti si tineri romani au studiat si au desfasurat activitati de cercetare in SUA si aproximativ 1.000 de cetateni americani au studiat in Romania prin programul Fulbright.

Sursa: www.edumanager.ro

Foto: www.adevarul.ro

07.06.2010

Numar de vizualizari: 4704