ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Concursul de 1 iunie si-a desemnat castigatorii

SHARE: tweet this

Joi, 10 iunie, au fost desemnate proiectele castigatoare ale concursului de 1 iunie, in cadrul caruia bursierii din programul ,,Inventeaza-ti viitorul“ al Fundatiei Dinu Patriciu au organizat, de Ziua Internationala a Copilului, spectacole si activitati distractive pentru copii. Din cele 30 de propuneri de proiect primite, juriul concursului a ales trei, care au obtinut, fiecare, finantare in valoare de 1000 de lei. Acestea sunt ,,Copilaria – drum cu prioritate”, apartinand unei echipe de elevi din Focsani,  ,,1 iunie - zambet si bucurie”  al unei echipe din Roman, si ,,Din suflet pentru suflet”, din Turnu-Severin.

Castigatorii primelor doua locuri au primit un premiu de 500 de lei pentru fiecare membru ale echipei, pentru liceenii de pe locul trei juriul stabilind un premiu de consolare de 100 de lei.

Echipa din Roman a organizat in comuna Ruginoasa un spectacol de cantece si poezii, scenete si dansuri si concursuri sportive de cros si ciclism. Copiii au desenat pe asfalt, s-au jucat cu mingea si cu popice si au dansat, animati de coordonatori. Proiectul a mai inclus si doua campanii de strangere de jucarii, desfasurate in Colegiul National Roman-Voda, jucariile fiind oferite ca premii in cadrul unei tombole care a insotit spectacolul. Activitatea s-a incheiat cu o petrecere unde copiilor le-au fost oferite, cu ajutorul sponsorilor din localitate, dulciuri, sucuri si prajituri.

,,Cu totii visam inca de mici la o zi care sa fie numai a noastra. Poate ca am primit acea zi, dar poate ca multi dintre noi nu, iar noi tocmai aici am vrut sa ajungem, sa le oferim copiilor din Ruginoasa o zi de care sa-si aminteasca cu drag toata viata”, a declarat Raluca Cocut, coordonatoarea proiectului ,,1 iunie-zambet si bucurie”.

La randul sau, proiectul ,,Copilaria – drum cu prioritate”,  care a avut loc in comuna Tiritu, ultima alimentata cu energie electrica din judetul Vrancea, si-a propus, dupa cum spun creatoarele sale, sa croiasca o lume de basm pentru niste copii la care povestile sunt doar in povesti.

De 1 iunie, 70 de copii de la scoala din comuna au ascultat basme lecturate de bibliotecari-voluntari, au confectionat bratari colorate, au jucat sotron, au desenat pe asfalt si au facut exercitii in aer liber, coordonati de membrii echipei costumati in personaje de poveste –Peter Pan, Heidi, Cenusareasa si Alba-ca-Zapada.

Potrivit Maricicai Carbunaru, eleva la Colegiul National ,,Al. I. Cuza” din Focsani,  implicarea in acest proiect, sprijinita, de la inceput, de catre coordonatoarea Sectiei pentru Copii si Tineret de la Biblioteca Judeteana Vrancea, Margareta Tatarus, i-a adus echipei sale multe satisfactii.

,,Am invatat ca pentru a creste frumos trebuie sa fii mai intai voluntar, sa simti lucrul facut cu drag si nu pentru castig”, spune ea.

Bursierii fundatiei au reusit sa depaseasca obstacole precum ploile abundente, care au ingreunat transportul pe drumurile de tara, cautarea de sponsori si suprapunerea activitatilor cu examenul de bacalaureat.

,,Este foarte placut si interesant sa lucrezi cu astfel de tineri care, pe langa rezultatele scolare deosebite pe care le au sau premiile pe care le obtin la olimpiade si concursuri scolare, isi gasesc timp si pentru a se implica in activitati extracurriculare. Cu fiecare actiune de acest gen, tinerii care fac parte din programul "Inventeaza-ti viitorul" ne demonstreaza ca sunt deosebit de creativi, energici si ambitiosi, avand, in plus, si un spirit civic foarte dezvoltat”,  a aratat Aurora Buleandra, coordonator al programului ,,Inventeaza-ti viitorul”.

 mihaela.elsner@fundatiadinupatriciu.ro

11.06.2010

Numar de vizualizari: 7487