ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Fundatia Dinu Patriciu a sponsorizat pregatirea lotului de juniori pentru Olimpiada Balcanica de Matematica

SHARE: tweet this

Fundatia Dinu Patriciu a sprijinit financiar, pentru al doilea an consecutiv, sesiunile de pregatire a lotului de olimpici juniori pentru Olimpiada Balcanica de Matematica ce va avea loc, in acest an, la Olanesti, intre 18-22 iunie. Sponsorizarea a constat in decontarea cheltuielilor de cazare, masa si transport ale elevilor, care au lucrat intensiv, in perioada 8-12 iunie, la Colegiul National din Iasi.

La sesiunile de pregatire au participat 9 dintre cei 12 elevi olimpici, ceilalti trei neaflandu-se in tara in perioada respectiva. Potrivit regulamentului olimpiadei, Romania, fiind tara organizatoare, poate inscrie in concurs nu doar unul, ci doua loturi  de cate sase elevi.

Echipa de profesori implicati in acest proiect, coordonata de prof. Cristian Lazar, este compusa din dr. Dan Branzei, presedintele filialei din Iasi a Societatii de Stiinte Matematice, Artur Balauca, Gabriel Mirsanu, Gheorghe Iurea, Gabriel Popa si Adrian Zanoschi.

,,Stagiul de pregatire a decurs excelent, elevii au lucrat cate 8 ore pe zi. La Olimpiada Balcanica de Matematica Romania s-a obisnuit sa fie prima si vrem sa pastram aceasta traditie”, a declarat prof. Cristian Lazar.

Din lotul de juniori al Romaniei de anul acesta fac parte Pripoae Silvia, Magalie Andreea, Tran Bach Hai, Nicolaescu Horia, Frasineanu Vlad, Anghel Daniel, Gramatovici Stefan Cosmin - Bucuresti,  Fetoiu Catalin - Petrosani,  Spataru Stefan - Alexandria, Diaconu Simona – Tecuci, Cerrahoglu Omer – Baia Mare si Toma Florina – Iasi.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este destinata elevilor a caror varsta nu depaseste 15 ani si jumatate la data competitiei, proveniti din tarile situate in zona balcanica: Albania, Bosnia –Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Romania si Turcia.

mihaela.elsner@fundatiadinupatriciu.ro

15.06.2010

Numar de vizualizari: 7521