ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Sase medalii pentru elevii romani la Olimpiada Balcanica de Matematica

SHARE: tweet this
Lotul olimpic de juniori al Romaniei a obtinut trei medalii de aur si trei de argint la a XIV-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, defasurata in perioada 17-23 iunie 2010 la Baile Olanesti, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei.

Medaliile de aur au fost castigate de Omer Cerrahoglu (clasa a VIII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu" din Baia Mare), Cosmin Stefan Gramatovici (clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti) si Tran Bach Hai (clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti). Omer Cerrahoglu a obtinut medalia de aur si la editia precedenta a competitiei.

Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi - Florina Toma (clasa a IX-a la Colegiul National din Iasi), Silvia Pripoae si Horia Petru Nicolaescu (elevi în clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Sesiunile de pregatire a lotului de olimpici juniori au fost sprijinite anul acesta, la fel ca si in 2009, de catre Fundatia Dinu Patriciu. Sponsorizarea a constat in decontarea cheltuielilor de cazare, masa si transport ale elevilor, care au lucrat intensiv, in perioada 8-12 iunie, la Colegiul National din Iasi.

La sesiunile de pregatire au participat 9 dintre cei 12 elevi olimpici, ceilalti trei neaflandu-se in tara in perioada respectiva. Potrivit regulamentului olimpiadei, Romania, fiind tara organizatoare, a putut inscrie in concurs nu doar unul, ci doua loturi  de cate sase elevi.

Echipa de profesori implicati in acest proiect, coordonata de prof. Cristian Lazar, a fost compusa din dr. Dan Branzei, presedintele filialei din Iasi a Societatii de Stiinte Matematice, Artur Balauca, Gabriel Mirsanu, Gheorghe Iurea, Gabriel Popa si Adrian Zanoschi.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este o competitie anuala destinata elevilor a caror varsta nu depaseste 15 ani si jumatate la data competitiei, proveniti din tarile situate in zona balcanica: Albania, Bosnia –Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Romania si Turcia.

mihaela.elsner@fundatiadinupatriciu.ro

28.06.2010

Numar de vizualizari: 8601