ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Olimpicii romani au adus acasa 17 medalii in luna iulie

SHARE: tweet this

Luna aceasta, elevii romani care au participat la olimpiadele internationale de informatica, biologie, matematica, fizica si chimie au adus acasa 17 medalii de aur, argint si bronz, potrivit datelor oferite de Ministerul Educatiei.

Astfel, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, lotul olimpic al Romaniei a obtinut douasprezece medalii, doua de aur, cinci de argint si cinci de bronz la toate cele patru probe din structura competitiei (informatica, matematica, fizica si chimie). Competitia s-a desfasurat in perioada 7-14 iulie in Yakutia, Siberia Orientala.

Pe discipline, rezultatele elevilor romani sunt urmatoarele: matematica: o medalie de aur - Octav Dragoi (clasa a X-a), o medalie de argint - Marius Tiba (clasa a XI-a) si o medalie de bronz - Ioana Maria Tamas (clasa a X-a). Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La chimie, George-Silvian Baltan (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Oltenita) si Alexandru Paraschiv (Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, clasa a X-a) au obtinut cate o medalie de argint, iar Andreea-Georgiana Scoban (eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi) a primit o medalie de bronz.

La informatica, Romania se poate mandri cu o medalie de aur - Radu Stefan Voroneanu (clasa a XI-a la Colegiul National „I.L. Caragiale” din Ploiesti), o medalie de argint - Cezar Mocan si una de bronz - Serban Andrei Stan, ambii elevi fiind în clasa a X-a, la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La fizica, lotul Romaniei a obtinut o medalie de argint - Raileanu Roberta (in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) si doua medalii de bronz - Victor Luca Iliesu (Colegiul National de Informatica „T. Vianu” din Bucuresti, clasa a XI-a) si Tudor Platon Cristea, elev în clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2010 (foto), aflata la cea de-a XVII-a editie, au participat 137 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia, China si Romania.

Totodata, in Coreea de Sud, la cea de-a XXI- editie a Olimpiadei Internationale de Biologie desfasurata intre 10-18 iulie, elevii romani au cucerit doua medalii, de argint si de bronz. Performantele au fost realizate de catre Mihaela Georgescu, eleva in clasa a XIIa la Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti si de catre Paula Enache, eleva in clasa a XIIa la Colegiul National ,,Ion C. Bratianu” din Pitesti. Editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Biologie a reunit 233 de concurenti din 58 de tari.

Alte trei medalii au intrat in posesia tinerilor romani la Olimpiada de Informatica a Tarilor din Europa Centrala si de Est, desfasurata in Slovacia, intre 12-19 iulie 2010. Doi elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, Bogdan-Cristian Tataroiu (clasa a XII-a) si Vlad Alexandru Gavrila (clasa a IX a)  au castigat cate o medalie de argint, iar colegul lor de la acelasi liceu, Victor-Cristian Ionescu, (clasa a XI-a), a obtinut distinctia de bronz.  Concursul, aflat la cea de-a 17-a editie,  s-a bucurat de participarea a peste 40  de elevi din Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia.

mihaela.elsner@fundatiadinupatriciu.ro

22.07.2010

Numar de vizualizari: 9003