ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Profesorii isi pot suplimenta veniturile devenind formatori

SHARE: tweet this
Cadrele didactice din toata tara interesate de utilizarea noilor tehnologii in educatie se pot inscrie, in primele doua saptamani ale lunii septembrie, in programul de creare a profesorilor-formatori pentru cursul ,,Instruire in societatea cunoasterii”. Programul este dezvoltat de Ministerul Educatiei in parteneriat cu SIVECO, fiind finantat din Fondul Social European.

Cursurile se vor desfasura timp de patru luni, in zilele de sambata si duminica,  in unitatile scolare sau la Casa Corpului Didactic, adresa de trimitere a dosarelor de inscriere urmand sa fie facuta publica in urmatoarele zile de catre organizatori.

Vor exista doua sesiuni de curs (octombrie-ianuarie si februarie-mai). Cei 3000 de profesori vor instrui, ulterior, alti 150.000, plata pentru munca lor fiind insa confidentiala.

,,Este posibil ca fiecare profesor sa fie platit in raport cu pregatirea lui”, a declarat, pentru Fundatia Dinu Patriciu, Niculae Cristea, manager de proiect.

Alaturi de atestatul de competente profesionale, absolventii vor primi si 25 de credite care pot fi ulterior utilizate in metodologia de acordare a gradatiei de merit.

,,Cel mai important lucru este insa sa invete sa lucreze cu aceste instrumente si sa le poata folosi la clasa”, a adaugat Niculae Cristea.

Cursurile includ un numar de ore de formare directa, teme practice, o evaluare formativa si o evaluare finala sustinuta cu evaluari externi de la  Consiliul National de Evaluare Profesionala.

Dosarul de inscriere, care va fi trimis prin posta electronica la adresele ce vor fi comunicate de SIVECO si de Ministerul Educatiei, trebuie sa cuprinda adeverinta de la scoala de provenienta, diploma de studii, copie dupa CI, certificat de casatorie, adeverinta de operare PC sau diploma de licenta pentru profesorii de licenta si dovada experientei in domeniul instruirii adultilor.

,,Se presupune ca trebuie sa ai cunostinte medii de operare PC, pentru ca fara aceste cunostinte e greu de crezut ca vei putea face cursului”, a mai aratat Niculae Cristea.

Programul isi propune incvurajarea grupurilor vulnerabile (cu dizabilitati, de etnie roma, tineri peste 1 ani post-institutionalizati) numarul femeilor participante fiind de doua ori mai mare decat cel al barbatilor, conform descrierii de proiect.

Pe de alta parte, insa, urmarea acestui program se poate dovedi dificila pentru profesorii din mediul rural de la scoli fara calculatoare: acestia vor trebui sa isi plateasca singuri cheltuielile de transport catre cel mai apropiat centru de curs.

UPDATE: Organizatorii au decis ca transportul profesorilor catre centrele unde vor avea loc orele de curs sa fie decontat din fondurile structurale, pe baza biletelor de tren, autobuz sau a bonurilor de benzina pe care le prezinta acestia.

Foto: sfsegrant.siveco.ro

 mihaela.elsner@fundatiadinupatriciu.ro


31.08.2010

Numar de vizualizari: 8614