ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Robert Turcescu le vorbeste tinerilor despre cariera la conferinta "Cand voi fi mare"

SHARE: tweet this

Miercuri, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Sala de Lectura a Facultatii de Litere din Bucuresti va avea loc prima conferinta din seria „Cand voi fi mare”, invitati fiind trei dintre cei mai apreciati profesionisti romani - Robert Turcescu, Tiberiu Soare si Cristian Ispas.

Discursurile celor trei vor porni de la aceeasi propozitie: "Cand eram mic, voiam sa ma fac…" si vor vorbi atat despre partile pozitive, cat si despre avatarurile profesiei alese.

La final, tinerii prezenti la eveniment vor putea interactiona cu invitatii, le vor adresa intrebari si se vor putea consulta cu ei referitor la profesia la care viseaza. Cea mai importanta "urmare" pentru ei va fi doza de inspiratie necesara in alegerea unei cariere construita apoi pe valori solide.

Conferintele CAND VOI FI MARE vor fi filmate si impartasite cu cat mai multi tineri romani, atat prin platforma online a proiectului, cat si prin proiectarea lor in diverse comunitati educationale. Conferintele se vor desfasura de doua ori pe luna, iar intrarea va fi libera.

Robert Turcescu este unul dintre cei mai respectati jurnalisti romani. A inceput ca redactor de presa scrisa si a fost, pe rand, redactor-sef la Radio Total, la Europa FM, colaborarator la Dilema Veche, prezentator la TVR si realizator la Realitatea TV. In prezent, jurnalistul se pregateste pentru un nou inceput, acela de realizator la B1 TV.

Tiberiu Soare este dirijor al Operei Nationale Bucuresti din 2005 si profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti din 2002, catedrele orchestra si canto. Este unul dintre cei mai populari tineri artisti romani, avand la activ colaborari cu prestigioase orchestre ale lumii, precum London Philharmonic Orchestra.

Cristian Ispas, fondator si manager al Fundatiei Motivation, este unul dintre luptatorii  inversunati pentru accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati si pentru integrarea lor sociala. Din 1995 pana azi, Motivation a redat speranta intr-o viata implinita pentru peste 4.500 de copii si adulti cu dizabilitati.

Seria de conferinte „Cand voi fi mare” este o componenta a platformei de educatie alternativa Gomentorship, aceasta platforma fiind la randul sau o initiativa a Asociatiei Oricum ce beneficiaza de sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu, precum si de sprijinul Universitatii din Bucuresti. Principalul sau scop este stimularea educatiei non-formale si crearea unei legaturi mai puternice intre tineri si profesionisti, intre mediul educational si cel profesional. Mai multe detalii la www.gomentorship.ro

21.09.2010

Numar de vizualizari: 5101