ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Higher Education Days doreste sa schimbe invatamantul superior romanesc

SHARE: tweet this

Una dintre constantele ultimilor 10 ani a fost reducerea continua a calitatii invatamantului superior romanesc. Universitatile, in goana lor dupa bani au permis oricarui absolvent de liceu sa devina student, iar aceasta stare de fapt a dus atat la supraincarcarea infrastructurii scolare, cat si la o scadere a calitatii tinerilor care obtin diploma de absolvire.

Mai mult, nu exista nicio legatura reala intre numarul de locuri pus la dispozitie de universitati pe anumite specializari si cererea de forta de munca de pe piata, astfel incat o mare parte dintre absolventi nu isi gasesc de lucru in domeniile in care s-au specializat.

In acest context, Asociatia Studentilor Europeni AEGEE Bucuresti, cea mai mare organizatie studenteasca interdisciplinara din Europa te invita sa participi la Higher Education Days, eveniment care va avea loc in Bucuresti intre 26 si 28 noiembrie.

Practic, pe parcursul a trei zile vor avea loc conferinte si workshopuri in cadrul carora 150 de participanti din toata tara vor dezbate teme precum tipologia sistemelor de invatamant superior din Europa, tranzitia de la facultate la piata muncii, experienta ceruta unui proaspat absolvent, coruptia din mediul academic, sau compatibilitatea dintre oferta educationala si cerintele actuale de pe piata muncii.

Conferinta de deschidere si workshop-urile vor avea loc dupa urmatorul program:

- vineri, 26 noiembrie, conferinta de deschidere, Casa Universitarilor, cu incepere de la ora 17.00;

- sambata si duminica workshop-uri, tot la Casa Universitarilor;

Participantii sunt studenti, masteranzi si doctoranzi cu varste intre 18-30 de ani, din toata tara. “Ne propunem ca participantii sa vina din medii cat mai diferite, din diverse domenii de studiu/ activitate si din areale geografice diverse pentru a conferi reprezentativitate rezultatelor HED. Ne asteptam ca majoritatea participantilor din tara sa fie membri ai organizatiilor partenere, intrucat acestia reprezinta, de obicei, lideri de opinie in universitatile la care studiaza” anunta organizatorii.

Fundatia Dinu Patriciu sustine acest proiect, fiind unul dintre partenerii AEGEE in organizarea Higher Education Days.

De ce ne-am implicat? Pentru ca sustinem acelasi set de valori, programele noastre promovand o educatie de calitate:

- prin programul Orizonturi Deschise, Fundatia Dinu Patriciu ofera 100 de burse in valoare de pana la 15.000 de dolari anual tinerilor care doresc sa isi desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitatile prestigioase ale lumii, dar care, din motive financiare, nu isi pot duce singuri visul la indeplinire. Anual, suma alocata acestor burse ajunge la 1.500.000 de dolari.

- prin programul Inventeaza-ti viitorul oferim anual 500 de burse in valoare de 300 de lei pe luna studentilor care, desi au o situatie familiala modesta, obtin rezultate bune la invatatura.

19.11.2010

Numar de vizualizari: 4805