ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Parlamentul a adoptat Legea Educatiei Nationale

SHARE: tweet this
Legea Educatiei Nationale a fost adoptata astazi de plenul Parlamentului in forma propusa de Guvern, insa modul in care a fost adoptata a generat tensiuni intre putere si opozitie, fiind foarte probabila depunerea unei contestatii la Curtea Constitutionala.

Astfel, guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei in data de 28 octombrie, iar 138 de parlamentari ai opozitiei au initiat o motiune de cenzura. Ulterior, 22 dintre semnatarii motiunii si-au retras semnaturile, iar presedintele de sedinta a plenului celor doua Camere, Roberta Anastase, a anuntat ca legea educatiei nationale este considerata adoptata, ca urmare a numarului insuficient de semnaturi existente pentru pentru sustinerea motiunii de cenzura.

Exista insa o problema: Camera Deputatilor a adoptat varianta propusa de guvern, iar Legea a ajuns in Comisia de Invatamant din Senat, unde a suferit unele modificari. Cum Guvernul si-a asumat raspunderea pe varianta initiala a Legii, exista acum o disputa legata de faptul ca asumarea raspunderii pe varianta adoptata de C.D. este neconstitutionala.

Cert este ca, pana la o eventuala decizie a Curtii Constitutionale, actuala Lege este considerata adoptata.

Vezi aici ce modificari aduce Legea Educatiei Nationale in forma adoptata astazi de Parlament.

14.12.2010

Numar de vizualizari: 5298