ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Mircea Crisbasanu - tanarul care a lasat strainatatea pentru a promova turismul pe bicicleta

SHARE: tweet this
Bursierul Fundatiei "Dinu Patriciu" s-a intors din Olanda, unde a plecat sa se specializeze in Constructii, pentru a realiza in Romania un circuit national pentru strainii pasionati de mersul pe bicicleta care ne viziteaza tara.

Pasiunea lui Mircea pentru ciclism s-a manifestat inca din adolescenta, in liceu si in facultate organizand mai multe trasee alaturi de fratele sau si de prieteni. Dupa finalizarea facultatii, Mircea a aplicat pentru o bursa din programul "Orizonturi Deschise" al Fundatiei "Dinu Patriciu". A primit din partea fundatiei 30.000 de dolari, pentru cei doi ani de studiu la Technical University of Delft, in Olanda.

Ture cu bicicleta in mai multe tari

"Experienta din Olanda a fost cu adevarat minunata! Sistemul de predare este diferit, te incurajeaza tot timpul sa fii activ. Mi-am facut acolo prieteni din toate colturile lumii: japonezi, unguri, nemti. La inceput, universitatea a organizat o intalnire pentru noii veniti, ca sa ne cunoastem. Am fost organizati pe echipe la mai multe concursuri", a spus Mircea. Olanda a fost o oportunitate pentru Mircea sa organizeze ture de ciclism pe distante mai mari.

"Am mers cu trenul pana la granita cu Belgia. De acolo, am mers pe bicicleta pana la Luxemburg, impreuna cu un prieten norvegian si cu un altul olandez. Am ajuns cu bicicletele chiar si in , la intersectia granitelor, adica unde se intalnesc Olanda, Belgia si Germania", a mai spus Mircea. De asemenea, doar in Elvetia, tara unde Mircea si-a pregatit lucrarea de diploma, a facut circa 1.500 de kilometri pe bicicleta.

Afacere pe bicicleta, pentru turisti straini


Cu toate ca avea posibilitatea sa ramana peste hotare, Mircea Crisbasanu a hotarat sa se intoarca la Bucuresti pentru a se lansa in domeniul afacerilor. Astfel, Mircea intentioneaza sa realizeze o retea de trasee nationale, pe care turistii din strainatate sa faca ciclism. "In primavara voi demara proiectul. Vor fi putine trasee la inceput, in special drumuri forestiere, de munte", a mai spus tanarul.

Mircea crede ca viitoarea sa afacere va fi un inceput pentru o mai buna promovare a locurilor minunate din tara. "Unele dintre trasee vor fi in Muntii Apuseni, Valea Ariesului sau Valea Cernei. Pe timpul noptii, turistii vor fi cazati la pensiuni si in vechile conace care exista in unele parti ale tarii si si-au pastrat specificul traditional", a mai spus tanarul. El crede ca in cinci ani va reusi sa construiasca o retea nationala de cicloturism si intentioneaza sa ceara sprijinul Ministerului Turismului si al primariilor locale.

Mircea Crisbasanu


Data nasterii:
9 august 1984, Ploiesti

Studii: Facultatea de Constructii, Bucuresti

Masterat la Technical University of Delft

Familie: mama-pensionara

tatal-inginer mecanic

Fratele-medic

Ce ii place

„Imi plac muzica rock, muzica retro si cea clasica. Ador sa citesc, iar la Ploiesti locuiesc la casa si iubesc gradinaritul", a spus tanarul.

Ce nu ii place


"Nu imi plac oamenii care se dau mari, care incearca sa epateze cu orice pret, care sunt plini de aroganta", a mai spus Mircea.

De ce investitie ai nevoie pentru a demara proiectul?


Va trebui sa fac rost de circa 5.000 de euro.

Vor exista ghizi ai traseelor turistice?

Da. Initial eu voi juca rolul de ghid. Cu aceasta ocazie, ma voi pune la curent cu istoria si geografia locurilor.

Sursa: adevarul.ro

27.01.2011

Numar de vizualizari: 8251