ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Fundatia Dinu Patriciu reprezinta Romania la Bruxelles in cadrul European Foundation Centre

SHARE: tweet this

Fundatia Dinu Patriciu a fost invitata sa reprezinte Romania ca membru cu drepturi depline in cadrul European Foundation Center (EFC), cu sediul la Bruxelles in Belgia, devenind astfel prima organizatie din Romania reprezentata la acest nivel.

European Foundation Centre este o asociatie internationala a fundatiilor si a investitorilor corporatisti dedicata crearii si facilitării mediului legal si fiscal pentru fundatii, documentarii domeniului fundatiilor, intaririi infrastructurii sectorului neguvernamental, promovarii colaborarii, atat intre fundatii cat si intre fundatii si alte categorii interesate.

“Suntem onorati de invitatia de a ne alatura membrilor din cadrul European Foundation Centre, mai ales ca Romania nu era reprezentata pana acum si ni se ofera astfel ocazia de a promova actiunile filantropice din Romania. Putem aseza tara noastra pentru prima data pe harta responsabilitatii sociale din Uniunea Europeana”, declara Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Alaturi de ceilalti membri din cadrul European Foundation Centre, Fundatia Dinu Patriciu va trebui sa se implice in elaborarea unui Statut al fundatiilor la nivel European, ce se va realiza in cadrul unor intalniri periodice. De altfel, European Foundation Centre organizeaza frecvent conferinte in cadrul carora se dezbat teme de interes pentru Uniunea Europeana referitoare la statutul fundatiilor din Europa, contributiile anuale, modalitati de interventie in problemele sociale cu care acest continent se confrunta sau sunt prezentate rezultatele unor analize, statistici sau rapoarte de cercetare. 

Printre membrii EFC sunt prezente organizatii neguvernamentale cu o reputatie solida precum American Express Foundation, Bank of Cyprus Cultural Foundation, Bank of Greece Cultural Foundation, The Boeing Company, The Diana, Princess of Wales Memorial Fund, Ernst & Young Stiftung e.V, The Ford Foundation, Johnson & Johnson Europe, Middle East, North Africa, Kraft Foods, Microsoft EMEA etc.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

16.07.2009

Numar de vizualizari: 4112