ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Doi profesori din Romania, castigatori in competitia Premiilor Europene eTwinning 2011

SHARE: tweet this

eTwinning: 15.000 de proiecte colaborative derulate in acest an scolar in Europa, peste 300 selectate si inscrise in competitie, numai 8 categorii de premii cu un singur proiect castigator. In prezenta oficialilor de la Comisia Europeana, Romania urca pe podium in cadrul Conferintei anuale eTwinning (31 martie – 2 aprilie 2011) la categoriile -  „Matematica si stiinte” si „Proiecte in limba franceza” - cu doua dintre cele mai bune exemple de practici de colaborare cu suportul Tehnologiilor Informatiei si Comunicarii.

Actiunea eTwinning este o componenta a Programului „Invatare pe tot parcursul vietii” al Comisiei Europene. La nivel european, Actiunea este implementata de European Schoolnet - un consortiu format din 31 de ministere ale educatiei. In Romania, Ministerul Educatiei a desemnat  Centrul pentru Inovare in Educatie – TEHNE sa coordoneze implementarea Actiunii eTwinning, in parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Premiile Europene eTwinning se afla in 2011 la cea de-a 6-a editie si, ca in fiecare an, isi propun sa aprecieze cu distinctia specifica celei mai mari competitii de proiecte educationale colaborative din Europa, proiecte remarcabile realizate in colaborare de cei peste 126.000 de profesori din Europa si elevii lor, inscrisi pe platforma eTwinning.net.

In Romania, peste 7.600 de cadre didactice din peste 4.600 de scoli inscrise pe platforma se implica anual in parteneriate educationale si proiecte de colaborare cu institutii de educatie din Europa. Astfel, au acces la comunicare si cooperare cu alti colegi europeni, la transfer de practici inovative, la noi oportunitati de valorificare a tehnologiei informatiei si comunicarii in procesul didactic. Foarte importanta este si apartenenta la comunitatea europeana a cadrelor didactice, in care profesorii romani au demonstrat competenta, seriozitate si creativitate, fiind  prezenti an de an pe podiumul competitiei de proiecte.

In 2011, doua premii europene vor fi aduse in Romania de prof. Irina Vasilescu, Scoala nr. 195 Bucuresti cu proiectul "Maths in Wonderl@and", castigator  al Premiului "Matematica si stiinte", si de prof. Georgeta Badau, Colegiul National „Horea Closca si Crisan”, Alba Iulia cu proiectul "Lectures partagées", castigator la categoria "Proiecte in limba franceza".

Ceremonia de decernare a premiilor eTwinning din acest an va avea loc in prima zi a Conferintei Europene eTwinning, care se va desfasura la Budapesta, in perioada 31 martie – 2 aprilie 2011 si va reuni oficiali ai Comisiei Europene, personalitati publice din sectorul educational european, cadre didactice si elevi, pentru acestia din urma fiind organizate sesiuni practice si ateliere de dezvoltare a competentelor digitale, de utilizare a noilor instrumente si tehnologii, elearning si participare in proiecte colaborative, urmarind cresterea interactiunii si comunicarii la nivel european, in perspectiva imbunatatirii educatiei.

Centrul pentru Inovare in Educatie - TEHNE, coordonator al Actiunii eTwinning in Romania, apreciaza rezultatele programului in tara noastra si implicarea cadrelor didactice in aceste actiuni care pot influenta semnificativ calitatea, atractivitatea si eficienta activitatilor, instrumentelor si materialelor de invatare la nivel de sistem. Perspectiva unui sistem de invatamant performant si actualizat, bazat pe tehnologii inovatoare, reprezinta de fapt directia in care se indreapta eforturile echipei de experti ai Centrului TEHNE, iar Actiunea eTwinning este doar unul dintre demersurile de impact desfasurate la nivel european si national de catre organizatie.

Despre Actiunea eTwinning

eTwinning este o initiativa a Comisiei Europene, lansata in 2005, cu scopul initial de a facilita parteneriatele intre institutii de invatamant preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile actiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a scolilor din Europa, reunind peste 126.000 de cadre didactice din peste 86.000 de scoli.
Incepand din octombrie 2007, actiunea eTwinning a fost implementata si in Romania. Pana in martie 2011, peste 7.600 de cadre didactice din Romania din aproximativ 4.600 de institutii de invatamant s-au inscris pe platforma eTwinning. Numarul proiectelor in care au participat cadrele didactice din tara noastra a fost de peste 3.000.
In Romania, actiunea eTwinning este coordonata de Centrul pentru Inovare in Educatie (www.tehne.ro), in parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei (www.ise.ro).

21.03.2011

Numar de vizualizari: 4826