ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

1. "Aurora Constantin, o profesoara de fizica din Romania ce isi da doctoratul la Universitatea din Glasgow, s-a numarat printre cele zece nume alese de Google sa primeasca burse destinate celor mai valorosi studenti cu dizabilitati care activeaza la universitati din UE, Elvetia si Israel" scrie stiridebine.ro, site pe care puteti citi un interviu acordat de noua bursiera.

2. Evenimentul Zilei:"Universitatile romanesti, clasificate dupa rezultatele cercetarii". Astfel, institutiile de invatamant superior din Romania nu vor mai fi amestecate in aceeasi oala; in functie de rolul pe care si-l vor asuma, acestea vor fi universitati de educatie, de educatie si cercetare stiintifica sau de educatie si creatie artistica si de cercetare avansata si educatie.

3. Capital publica un articol amplu despre piata lucrarilor de licrenta: sanctiunile din noua lege a educatiei, dar si folosirea la scara mai larga a softurilor anticopiat au facut viata grea zecilor de site-uri care comercializeaza lucrari de diploma, insa industria plagiatului nu moare, doar se repliaza.

4. Presedintele Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR), prof. dr. Constantin Copotoiu (foto) este nemultumit de actuala lege nationala a educatiei (LEN), desi sustine ca actul normativ era necesar pentru dezvoltarea invatamantului medical romanesc scrie paginamedicala.ro. In opinia rectorului UMF Targu Mures, implementarea legii "a fost prea brusca" si a avut consecinte negative asupra personalului didactic din institutiile de invatamant superior.

5. Campusnews.ro publica o analiza a Edu Cer care are drept subiect Legea Educatiei Nationale: "Au trecut aproape trei luni de la promulgarea Legii Educatiei Nationale si aproape doua luni de la intrarea ei in vigoare, in 8 februarie 2011. Nu ne asteptam sa se intample minuni peste noapte. Din pacate, primii pasi facuti de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in aplicarea LEN nu sunt cei care speram sa fie facuti pentru a schimba paradigma si a da o directie noua de europenizare a educatiei si modernizare a statului."

28.03.2011

Numar de vizualizari: 4648