ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

1. Peste jumatate din managerii romani isi platesc singuri MBA-ul scrie Ziarul Financiar. Astfel, finantarea programelor de educatie executiva ramane principala provocare pentru cei care vor sa urmeze un MBA, in conditiile in care angajatorii sunt mai precauti in alocarea bugetelor, iar cresterile salariale nu mai vin atat de usor ca inainte de criza.

2. Rectorii parlamentari au intrat in incompatibilitate:"pe 10 aprilie s-au implinit doua luni de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale si ar fi trebuit sa se aplice articolele referitoare la incompatibilitatile prevazute de aceasta lege" este de parere profesorul Stefan Vlaston, care scoate in evidenta faptul ca, desi potrivit legii, persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului, niciunul dintre cei patru rectori din Parlamentul Romaniei nu a renuntat la una dintre functii. Cititi intreg materialul pe Contributors.ro.

3.Campusnews.ro: Din nou despre curriculum scolar. Sistemele educationale din multe tari sunt la un moment de cotitura, dupa constatarea ca nu mai raspund nevoilor de educatie si formare profesionala cerute de economii in evolutie rapida. Mutatiile extraordinare suferite de tehnologiile existente doar cu 15-20 de ani in urma, globalizarea pietelor, in special a pietei muncii, trebuie sa primeasca un raspuns adecvat din partea sistemelor educationale.

4. Telegrafonline.ro:Funeriu blocheaza accesul la dezbaterea publica a clasificarii universitatilor! Ministerul Educatiei a anuntat, in 25 martie, ca a lansat in dezbatere publica Metodologia de evaluare pentru clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii, insa aceasta a fost publicata de-abia ieri, 12 aprilie, pe site-ul institutiei, unde apare, bizar, cu data de 21 martie. Solicitati in mai mult randuri sa puna la dispozitie metodologia, reprezentantii ministerului au explicat atunci ca "aceasta nu este gata". Ieri, 12 aprilie, pe site-ul institutiei a aparut, in sfarsit, un draft al metodologiei, cu data de 24 aprilie, desi postarea s-a facut cu 12 zile mai devreme. Din motive neprecizate, draft-ul a disparut dupa doar cateva ore de pe www.edu.ro.

5. Evenimentul Zilei: Profesorii merituosi raman fara distinctii si anul acesta. "Dascalii trebuie sa-si ia gandul in 2011 si de la distinctiile "Gheorghe Lazar" sau de la diplomele de excelenta, nu doar de la maririle salariale castigate in instanta.

13.04.2011

Numar de vizualizari: 4400