ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

1. Capital.ro: Universitatile, la bani marunti. Cine va supravietui?

Doua universitati din Timis au fuzionat luna aceasta. E doar inceputul: o buna parte din cele peste o suta de institutii de invatamant superior vor ramane, de anul viitor, fara 30% din finantarea de baza. Cu alte cuvinte, vor da faliment.

2. Adevarul.ro: Profesorii din diaspora, examinatori in Romania

Romani care predau la universitati de prestigiu precum Harvard, Oxford sau Yale sunt evaluatori in noile comisii care vor acorda titlul de profesor universitar la noi in tara. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a promovat un ordin care schimba regulile prin care pot fi ocupate functiile in universitatile din Romania.

3. Campusnews.ro: Clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii

A aparut, in draft, proiectul intitulat "Metodologia de evaluare pentru clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii" - aceasta metodologie este unul dintre mecanismele de greutate in aplicarea Legii Educatiei Nationale si este important sa discutam si sa facem propuneri de optimizare. Altfel, nemultumirile ulterioare nu vor fi legitimate de un efort de a imbunatati legislatia secundara.

Metodologia in discutie contine multe pagini de prezentare a situatiei mondiale in domeniul ierarhizarii si clasificarii universitatilor si programelor de studii, situatie ce nu-si are locul intr-un act normativ din legislatia secundara. Cel mult intr-o nota de fundamentare.

4. Campusnews.ro: Student la Facultatea de Arhitectura La Villette din Paris: "Sistemul de educatie este cu totul altul acolo"

"In ultimii ani de liceu, cand am fost pe punctul de a alege ce-o sa fac mai departe, singurul lucru care mi-a placut si pe care am vrut sa-l fac a fost arhitectura", spune studentul Alexandru Senciuc intr-un interviu CampusNews. Alexandru face un master in Franta, la École nationale supérieure d'architecture de Paris-La Villette. "Nu ma vedeam mai departe ca fiind altceva decat un arhitect. Chiar daca mi-a placut matematica, chiar daca am facut fizica, nu ma vedeam altceva decat arhitect", continua Alexandru.

5. Curentul.ro: Un elev din cinci citeste cu dificultate

Comisia Europeana a publicat un nou raport privind progresele inregistrate in invatamant si formare - „Progrese inregistrate in atingerea obiectivelor de la Lisabona privind invatamantul si formarea - indici si indicatori de referinta, 2010/11“. Conform datelor prezentate, „s-au inregistrat progrese semnificative, dar insuficiente, in ceea ce priveste reducerea ratei de abandon scolar, cresterea numarului de elevi absolventi de invatamant secundar superior, imbunatatirea competentelor de citire, precum si in cresterea procentajului adultilor care participa la invatamant sau formare“, se spune in document.

28.04.2011

Numar de vizualizari: 4475