ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Elevul Tudor Platon a fost sanctionat disciplinar pentru ca si-a fotografiat colegii in incinta scolii. Fundatia Dinu Patriciu solicita documentele justificative! UPDATE: Directoarea si-a dat demisia!

SHARE: tweet this

Update: potrivit Adevarul.ro, Elena Genoveva Irimia, directorul Colegiului National de Informatica si-a dat astazi demisia, iar cei 6 elevi sanctionati vor termina clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, unde au fost mutati disciplinar.

"Tudor Platon a realizat un proiect fotografic documentar cu tema „Elev in clasa a XII-a", in care a incercat sa surprinda cat mai obiectiv atmosfera din viata liceenilor din anul terminal. Imaginile au deranjat insa consiliul profesoral, care a decis in unanimitate sa-l mute disciplinar, alaturi de alti cinci colegi, la o alta scoala” scrie Adevarul.

Intamplarea s-a petrecut la Piatra Neamt, iar protagonistul este unul dintre elevii Colegiul National de Informatica din localitate, acesta fiind chiar propus pentru exmatriculare in urma acestui incident, insa pana la urma a fost aleasa sanctiunea mutarii disciplinare intr-un alt liceu din oras.

Avand in vedere faptul ca, cel putin la prima vedere, sanctiunea este mult prea drastica in raport cu faptele, Fundatia Dinu Patriciu a solicitat in baza prevederilor legii privind liberul acces la informatiile de interes public, documentele pe baza carora consiliul profesoral a luat decizia de a il muta disciplinar pe Tudor Platon. Reproducem mai jos textul acestei cereri, iar in momentul in care vom primi documentele, le vom publica pe site.

-------

Catre: Colegiul National De Informatica Piatra Neamt
In atentia: D-nei Director Irimia Elena-Genoveva


Cc: Inspectoratul Scolar Judetean Neamt – D -na Inspector Scolar General Luminita Georgeta Virlan
Cc: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – cabinetul Doamnei Secretar de Stat Oana Badea

2 mai 2011

Stimata Doamna Director,

Am aflat cu surprindere din mass-media despre decizia luata de catre Consiliul de Administratie al Colegiului National de Informatica Piatra Neamt de a muta disciplinar 6 elevi, printre care si Tudor Platon.

Conform informatiilor publicate in presa locala si centrala, cei sase elevi au fost astfel sanctionati pentru ca au fotografiat respectiv au fost fotografiati in incinta liceului in cadrul unui proiect extra-curricular.

Cunoscand faptul ca masura mutarii disciplinare este aplicabila doar in cazuri foarte grave (violenta extrema, posesie de droguri, atac asupra profesorilor, numar foarte mare de absente nemotivate) prin prezenta adresa, va solicitam sa ne expuneti punctul dumneavoastra de vedere in legatura cu aceasta chestiune precum si justificarea deciziei Consiliului de Administratie, indicand totodata si articolele din lege sau din regulamentul de ordine interioara in baza carora a fost luata aceasta decizie.

In baza prevederilor Legii nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va solicitam de asemenea sa ne puneti la dispozitie rezultatele anchetei declansate in acest caz, ale expertizei tehnice efectuate asupra fotografiilor precum si Procesul Verbal al sedintei Consiliului de Administratie.
Solicitam aceste documente in format electronic.

Cu deosebit respect,

Tincuta Baltag
Director General

02.05.2011

Numar de vizualizari: 6836