ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Au fost desemnati bursierii pentru cel de-al doilea an de desfasurare a programelor Inventeaza-ti Viitorul si Orizonturi Deschise

SHARE: tweet this

In data de 18 iulie Fundatia Dinu Patriciu a anuntat lista bursierilor pentru cel de-al doilea an de desfasurare a programelor Inventeaza-ti Viitorul si Orizonturi Deschise.

Astfel, pentru programul Inventeaza-ti Viitorul, a fost publicata lista elevilor de liceu care vor beneficia de cele 5011 burse sustinute integral din fondurile Fundatiei, urmand ca lista celor 500 de studenti care vor primi bursa prin intermediul aceluiasi program sa fie publicata pe website-ul Fundatiei, la data de 1 octombrie, dupa incheierea procesului de admitere la facultati si centralizarea rezultatelor. Investitia anuala a fundatiei pentru acest program de burse este de 10'369'800 RON.

Programul Orizonturi Deschise prin care se ofera 100 de burse private de studiu la universitati de prestigiu din lume, in valoare totala de 1’500’000 dolari anual, a anuntat lista partiala a bursierilor. Cei 5 membri ai juriului (domnii Dan Pascariu, Emil Hurezeanu, Ionel Haiduc, Petre Roman, Andrei Plesu) au avut nevoie de o perioada mai mare de timp pentru o deliberare corecta si obiectiva a dosarelor, intrucat anul acesta, atat calitatea dosarelor inscrise, cat si numarul de inscrieri au inregistrat o crestere semnificativa.

Cele 100 de burse disponibile se vor acorda anul acesta astfel:
-    30 de bursieri intrati in programul Orizonturi Deschise anul trecut si care urmeaza programe de studiu mai lungi de un an
-    70 de noi candidati.

Pentru ca programul Orizonturi Deschise sa contribuie cat mai eficient la cresterea nivelului de profesionalism din societatea romaneasca, tinand insa cont si de necesitatile pietei muncii, aceste 70 de burse disponibile au fost distribuite pe domenii de studiu in conformitate cu urmatoarele ponderi: Stiinte Economice (35%), Inginerie, Stiinte Exacte si IT (35%), Stiinte Socio-Umane (15%), Alte Domenii (15%). Astfel, au fost selectati 26 de studenti in Stiinte Economice, si urmeaza sa fie selectati 24 de studenti la Inginerie, Stiinte Exacte si IT, 10 studenti la Stiinte Sociale si 10 in alte domenii.

In data de 18 iulie a fost facuta publica lista care cuprinde atat cei 30 bursieri selectati anul trecut si care vor beneficia de continuarea finantarii deoarece si-au indeplinit obligatiile asumate prin contractul de bursa privata incheiat cu fundatia, dar si 26 de noi bursieri inscrisi la Stiinte Economice, care vor avea oportunitatea de a urma cursuri de master si doctorat la universitati renumite din strainatate. In data de 23 iulie 2009 va fi publicata lista integrala a celor 100 de bursieri ai programului.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

21.07.2009

Numar de vizualizari: 4839