ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Ministrul Educatiei: va mai dura o generatie pana cand se va pune pret pe diplomele romanesti in Europa

SHARE: tweet this

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, la Special adevarul.ro, ca procesul de clasificare a universitatilor nu le va favoriza pe cele de stat in defavoarea celor private, ca dupa aceasta clasificare urmeaza o ierarhizare a programelor de studii, dar ca va mai dura cel putin o generatie pana cand diplomele romanesti vor ajunge la standarde comparabile cu cele occidentale si valoarea lor va conta pe piata muncii europene.

"Problemele sunt cinstea si resursele umane. Criteriile si oamenii care vor popula universitatile de aici inainte vor defini viteza de aliniere la standardele internationale", a explicat Daniel Funeriu in cadrul discutiei moderata de Carmen Constantin.

Intrebat daca aceasta clasificare va stopa celebrele fabrici de diplome, Daniel Funeriu a precizat ca dupa aceasta evaluare statul nu va mai finanta respectivele universitati, dar nu in urma acestui proces vor putea fi inchise, ci "in urma evaluarilor programelor de studiu".

"Singurul lucru care ma intereseaza este calitatea nu forma de capital. Discutia este asupra formei de organizare a procesului de invatamant. Trebuie sa ne debarasam de ideea ca universitatile private sunt proaste si cele de stat sunt bune si sa mergem pe calitate", a adaugat ministrul de resort. El a recunoscut ca in continuare se fac presiuni, chiar si la nivel parlamentar pentru ca unele universitati private sa beneficieze de anumite avantaje.

"Facem curatenie in sistemul de invatamant superior", a subliniat Daniel Funeriu.

Cititi intreg materialul pe www.adevarul.ro

19.05.2011

Numar de vizualizari: 4622