ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Codul studiilor universitare de doctorat a fost aprobat. Funeriu: "s-a incheiat perioada doctoratelor date pe banda rulanta"

SHARE: tweet this

In sedinta de miercuri, 29.06.2011, Guvernul a aprobat Codul studiilor universitare de doctorat, Cod care, potrivit Ministrului Funeriu, "pune doctoratul din Romania pe o cale corecta, europeana, astfel incat putem spune ca de acum inainte, doctoratele din Romania vor avea un nivel de seriozitate mult mai mare. S-a incheiat perioada doctoratelor date pe banda rulanta".

"Codul studiilor doctorale este rezultatul direct al unui proiect din fonduri structurale care s-a derulat pe perioada mai multor ani. Inspiratia pentru aceasta hotarare de Guvern a fost acel document pregatit de proiectul din fonduri structurale", a mai precizat Funeriu.

Conform noilor reguli, locurile la doctorat vor fi alocate pe baza de competitie, iar finantarea acestor locuri va avea la baza acelasi principiu – cei mai buni dintre profesorii universitari vor castiga bursele doctorale, urmand ca ei si scolile doctorale din care fac parte sa-si angajeze doctoranzii.

Noul Cod al studiilor doctorale poate fi descarcat de aici.

01.07.2011

Numar de vizualizari: 6422