ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Doar 4% dintre tinerii care studiaza in strainatate s-au bazat pe Facebook sau Twitter pentru a isi alege universitatea

SHARE: tweet this

Doar 4% dintre tinerii care studiaza in strainatate s-au bazat pe retelele de socializare pentru a isi alege universitatea la care sa studieze arata un sondaj efectuat in randul a peste 150.000 de studenti din 1.200 de institutii de invatamant superior din intreaga lume.

Potrivit lui William Archer, director al i-Graduate, respectiv institutia care a realizat sondajul, aceste rezultate sugereaza ca importanta interactiunii prin intermediul retelelor de socializare de tipul Facebook, Twitter si YouTube a fost mult supraestimat de catre universitati.

O alta informatie relevata de acest studiu a fost si aceea ca targurile universitare au convins doar 6% dintre actualii studenti sa se inscrie la o anumita universitate.

De asemenea, cercetarea a constatat ca 45% dintre studenti au declarat ca recomandarile de la prieteni au reprezentat factorul hotarator in alegerea lor, site-ul institutiei fiind pe locul doi cu un procent de 41%.

Mai departe, 32% dintre respondenti (intrebarea a avut raspuns multiplu, de aceea procentele adunate depasesc 100%) au spus ca parintii au avut un rol important in luarea unei decizii, 22% au fost influentati de materialele promotionale oferite de universitati, 17% de intalnirea cu actualii studenti, 16% au fost convinsi de cadrele didactice, iar 11% s-au inscris dupa ce au vizitat institutia respectiva.

Sondajul a mai constatat ca pentru 88.6% dintre studenti, intalnirea cu profesorii a fost un eveniment foarte important, in timp ce 74.2% au considerat important modul oficial in care li s-a urat bun venit. Accesul rapid la internet a fost, de asemenea, un factor major de 78% dintre studenti.

Sursa: Timeshighereducation.co.uk: International students "do not use Facebook to choose their university"

19.09.2011

Numar de vizualizari: 6015