ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Mediafax: Aproape doua treimi dintre absolventii de studii superioare se angajeaza in Romania

Aproximativ 60% dintre absolventii de studii superioare sunt angajati in firme din Romania, 30% in Uniunea Europeana si 12% in societati din afara UE, potrivit unui studiu realizat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Potrivit studiului, dintre absolventii inclusi in esantionul studiului, 67% sunt angajati si 26% nu au un loc de munca, aceasta categorie incluzandu-i atat pe someri, cat si pe cei aflati in afara pietei muncii din diferite motive.

Bursa: Peste 90% dintre viitorii studenti opteaza pentru facultatile din tara noastra

Locurile puse in concurs anul acesta de Universitatea "Spiru Haret" au fost ocupate in proportie de 70%, conform biroului de presa al universitatii, in conditiile in care "Spiru Haret" este una dintre universitatile carora li s-a redus cifra de scolarizare. "Fata de cifra de scolarizare care a revenit anul acesta Universitatii "Spiru Haret", conform prevederilor Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, numarul candidatilor s-a ridicat la aproximativ 70%", ne-a spus Corneliu Toader, purtatorul de cuvant al universitatii. Domnia sa a mai adaugat ca, "in comparatie cu anul universitar trecut, numarul total al candidatilor care s-au inscris la Universitatea "Spiru Haret" a scazut cu 57%".

Flacara: Reforma invatamantului forever (sau reloaded)

Un lucru esential pare sa nu fi fost inteles de catre nici unul dintre ministrii postde-cembristi ai Educatiei (Mihail Sora, Gheorghe Stefan, Mihail Golu, Liviu Maior, Virgil Pe-trescu, Andrei Marga, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Mircea Miclea, Mihail Hardau, Cristian Adomnitei, Anton Anton -pentru foarte scurt timp, Ecaterina Andronescu reloaded, Emil Boc – interimar, Daniel Funeriu): ca, inainte de a schimba programa, manualele, orarul, structura anului scolar, modul de admitere la liceu, respectiv facultate, modul de desfasurare a bacalaureatului si a admiterii la liceu, gradul de incarcare a elevilor, raportul obligatoriu-optional etc. – si toate s-au schimbat la greu, de nenumarate ori! – trebuie schimbate cat de cat mentalitatile. Ale cadrelor didactice, in primul rand, ale parintilor in al doilea rand si – pe cale de consecinta – ale elevilor.

Monitorul de Vrancea: Profesorii, siliti la munca patriotica

In anul scolar 2011 – 2012, profesorii vor fi obligati sa munceasca mai mult, ba chiar sa efectueze ore suplimentare de pregatire cu elevii care sunt in clasele terminale si urmeaza a sustine examene. Aceasta este o prima masura adoptata de Ministerul Educatiei, dupa un examen de Bacalaureat care s-a dovedit a fi cel mai slab din intreaga-i istorie. De asemenea, pregatirea Examenului de Evaluare Nationala, dar si a Bacalaureatului au cazut tot in sarcina profesorilor. Nu inseamna insa ca daca vor munci mai mult, vor fi si remunerati pe masura. Din contra, vor presta munca patriotica!

18.10.2011

Numar de vizualizari: 4376