ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Wall-street.ro: De ce se intorc studentii romani in tara dup ace au studiat in strainatate

Studiul in strainatate se dovedeste de cele mai multe ori un obiectiv visat, dar foarte greu de atins pentru studentii romani, in ciuda avantajelor multiple pe care le ofera, in principal din motive financiare. Si atunci, odata visul indeplinit, de ce multi aleg calea Romaniei pentru a-si pune in practica cunostintele? Citeste aici cateva povesti ale unor tineri care au reusit sa studieze in strainatate, dar s-au intors sa munceasca in tara.

Wall-street.ro: Invatamantul din Romania nu raspunde nevoilor angajatorilor

Daniel Farmache, unul dintre tinerii Romaniei care a avut posibilitatea sa studieze in strainatate, este de parere ca sistemul de invatamant romanesc nu raspunde nevoilor angajatorilor, iar majoritatea absolventilor acumuleaza multa teorie, insa cunosc prea putin ceea ce se intampla in practica.2. Capital.ro: Afacerile de milioane care cresc la umbra scolii

Capital.ro:Afacerile de milioane care cresc la umbra scolii

Manuale, caiete speciale, caiete obisnuite, bloc de desen, culori, hartie creponata, plastilină, stilou, cerneala, creioane, ghiozdan, uniforma si enumerarea ar putea continua. Pregatirea unui copil pentru scoala costa, si nu putin. Iar daca luam in calcul o medie de 200 de lei pe elev si cei 2,7 milioane de elevi inscrisi in clasele I-XII, se contureaza imaginea unei afaceri de jumatate de miliard de lei pe an.

Times: Nivelul de finantare a invatmantului superior din Marea Britanie, similar celui din anii `50

Masurile de austeritate implementate de guvernul Marii Britanii cu scopul de a reduce cheltuielile publice presupun reducerea cu 40% a finantarii universitatilor in urmatorii 4 ani, ceea ce va face ca gradul de finantare a invatamantului sa ajunga la cel mai redus nivel din ultimii 60 de ani.

26.10.2011

Numar de vizualizari: 5165