ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Revista 22: Clasificarea universitatilor si revolta “particularelor”

Virulenta contraofensivei private si inventivitatea pusa in slujba contracararii efectelor Legii educatiei  indica macar o eficacitate punctuala a reformei in invatamantul superior.
Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza, in prima instanta, Ministerului Educatiei in procesul cu Asociatia Universitatilor Particulare din Romania, care a atacat rezultatele clasificarii universitatilor. Astfel,  cererea Asociatiei de anulare a ordinului de ministru privind clasificarea universitatilor, inregistrata pe data de 26 septembrie anul curent, a fost respinsa.

Money.ro: Cati absolventi inutili am format in 21 de ani de haos in educatie

In ultimii 21 de ani nicio autoritate din Romania nu a vrut sa afle cati absolventi de facultate din fiecare domeniu poate absorbi piata muncii, ce domenii sunt suprasaturate, si ce domenii au deficit de specialisti. Nimeni nu s-a ingrijorat ca numarul universitatilor a urcat, si cu el si numarul somerilor cu diploma la absolvire.

Hotnews: Proiectul care dadea posibilitatea absolventilor de liceu sa urmeze un an pregatitor la facultate fara bac, respins de deputati

Camera Deputatilor a respins, marti, proiectul de lege care prevedea posibilitatea ca absolventii care nu au promovat examenul de bacalaureat si care au terminat liceul cu cel putin media 7 sa poata urma un an pregatitor de facultate, informeaza Agerpres. Deputatii au adoptat raportul de respingere al proiectului intocmit de Comisia de invatamant cu 170 de voturi favorabile, cinci impotriva si doua abtineri.

Hotnews: Copiii nascuti in 2005 sunt ultima generatie care incepe clasa I fara clasa pregatitoare. Cum se vor face inscrierile in scoli in 2012 si de la ce varsta

Copiii nascuti in 2005 reprezinta ultima generatie care incepe clasa I fara sa urmeze clasa pregatitoare introdusa in invatamantul primar. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis in urma cu o saptamana o nota catre directorii de gradinite si scoli primare cu conditiile exacte ale inscrierii copiilor in clasa pregatitoare - care va fi introdusa in invatamantul primar - si in clasa I in anul scolar viitor (2012-2013). Potrivit acesteia, in clasa pregatitoare din invatamantul de masa sunt inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar.

23.11.2011

Numar de vizualizari: 4394