ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Daniel Funeriu: in 2011 s-a incheiat epoca pilelor si nepotismelor

SHARE: tweet this

In 2011 s-a incheiat epoca pilelor si a nepotismelor, exemple fiind un bacalaureat corect, clasificarea universitatilor si ierarhizarea programelor de studii, iar exigenta privind frauda va continua in 2012, dar au fost si nerealizari care tin de lipsa banilor, a declarat ministrul Daniel Funeriu pentru Mediafax.

"Vorbim de o Romanie in care cel mai greu este schimbarea mentalitatilor. La nivel functional, ceea ce s-a intamplat la bacalaureat este unul dintre evenimentele menite sa schimbe mentalitati. Adica cei care au muncit si au fost corecti au fost rasplatiti, au promovat, profesorii si-au recapatat increderea pierduta. Cei care au fraudat au fost sanctionati. Anul 2011 a insemnat incheierea unei epoci de pile si nepotisme. In 2012 vom dovedi aceeasi exigenta sporita fata de frauda", a spus marti, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Intregul interviu este disponibil aici.

Alte declaratii:

- "pentru manualele scolare sunt prevazute, in 2012, 30 de milioane de lei suplimentar fata de anul trecut. Totusi, trebuie sa iesim din logica dictaturii manualului scolar, in care manualul scolar este Biblia invatarii. De peste 20 de ani toata lumea se raporteaza la manual. Toata lumea este obsedata de manualul scolar"
- "costul standard pe elev este din 2012 un pas urias spre echitate, intrucat o scoala dintr-o comuna bogata si una dintr-o localitate saraca vor primi aceleasi fonduri pentru salarii si alte cheltuieli daca au acelasi numar de elevi" - detalii aici.

Sursa foto: Mediafax

03.01.2012

Numar de vizualizari: 4637