ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Romania Libera: Ce-i asteapta pe profesori in 2012. Cum vor putea ocupa un post fara titularizare, dar cu examen

Dupa rezultatele dezastruoase de la examenele de titularizare din ultimii ani, Ministerul Educatiei a schimbat modul in care se ocupa locurile de profesori si invatatori. Cei care vor sa lucreze in invatamant sau sa isi gseasca un post mai bun vor fi nevoiti sa sustina un concurs la unitatile scolare care au posturi disponibile. Ei vor semna un contract de munca direct cu scoala respectiva, iar acesta poate fi pe o perioada determinata, stabilita de consiliul de administratie al unitatii.

Romania Libera: Studentii, la mana rectorilor. Sefii universitatilor reactioneaza

Elaborat inca din august 2011, Statutul studentului, care cuprinde drepturi importante ale tinerilor din facultati, nu a fost adoptat nici pana acum, iar ministerul Educatiei mai pune o piedica in calea acestuia. Validarea de catre rectori e considerata inutila atat de conducerile universitatilor, cat si de studenti.

Adevarul: Alexandra, regina Inteligentei Artificiale

Alexandra Balahur-Dobrescu are 27 de ani si isi serbeaza ziua de nastere pe 1 octombrie, la inceputul fiecarui an universitar. In 2007, ea a absolvit Facultatea de Informatica a Universitatii „Al.I. Cuza" din Iasi, insa, doar mentionand proiectele in care a fost implicata de atunci, am putea completa, fara efort, toate cele 48 de pagini ale acestui ziar. Alexandra este, probabil, cel mai bun student roman din strainatate, iar acest titlu a fost confirmat, la finalul saptamanii trecute, in cadrul Galei LSRS organizata la Palatul Parlamentului.

Evenimentul Zilei: Premiera: O universitate din Romania si-a deschis filiala in Kazahstan

Din toamna, 90 de studenti kazahi vor studia in propria tara, dupa programa Universitatii Maritime din Constanta, cu profesori romani. Fiecare promotie va aduce universitatii 150.000 de dolari. 2.400 de dolari este taxa probabila pe care o vor plati studentii din Kazahstan pentru a invata la universitatea romaneasca.

Evenimentul Zilei: Sali de clasa in spitale, pentru elevii spitalizati pe perioade lungi

Elevii cu boli cronice, tulburari neurologice sau cu boli care necesita perioade de spitalizare mai mari de 4 saptamani vor putea invata chiar in spital, in clase special amenajate, potrivit unei metodologii aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

11.01.2012

Numar de vizualizari: 4588