ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Mediafax: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie. Ce vor invata copiii si cum vor fi evaluati

Ministerul Educatiei introduce, din septembrie 2012, clasa pregatitoare, in care prezenta este obligatorie, copiii invata jucandu-se si nu vor fi note sau calificative. In clasa pregatitoare vor invata copiii care pana la 31 august 2012 vor avea sase ani impliniti sau, in cazuri speciale, cei care vor implini aceasta varsta pana la 31 decembrie 2012.

Adevarul: Olimpic roman admis la Oxford fara examen

Roland Batovski (19 ani), elev in clasa a XII-a la Colegiul National „C.D. Loga“ din Timisoara, a fost acceptat la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. La 19 ani, spune ca este convins ca va putea face ceva pentru Romania, numai daca pleaca din tara. Povestea lui Roland Batovski, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „C.D. Loga" din Timisoara, este cea a unui copil obisnuit, pasionat de matematica, spune acesta. „Ma consider un elev putin peste mediu, care si-a dat interesul pentru ceea ce l-a pasionat. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa ajungi la Oxford", este de parere Roland.

Evenimentul zilei: Profesor american: "Dascalii care predau doar din manual isi pierd elevii"

Copiii de astazi sunt "setati" sa invete prin imagini, film si tot ce presupune tehnologie. Daca profesorii nu se adapteaza, lectiile sunt plictisitoare si fara noima pentru elevi. In era digitala, formulele clasice de predare si-au pierdut puternic din impact, iar profesorii se intreaba, neputinciosi, cum sa-si mai atraga elevii spre invatare. Lansarea proiectului "Scoala Discovery" a adus zilele trecute la Sibiu specialisti americani in educatie, care i-au invatat pe dascalii romani cum sa integreze resursele media in predare.

25.01.2012

Numar de vizualizari: 4506