ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Dezbatere publica privind prelungirea vacantei de iarna si reducerea celei de vara

SHARE: tweet this

Senatorul Mihaela Popa a declarat intr-o conferinta de presa ca va initia o dezbatere publica privind oportunitatea prelungirii vacantei de iarna a elevilor pana la 1 februarie, concomitent cu scurtarea vacantei de vara, avand in vedere ca unii elevi din mediul rural sunt nevoiti sa mearga kilometri intregi pe jos, prin zapada pentru a ajunge la scoala.

"Trei luni pentru vacanta de vara e prea mult. In niciun stat european nu se intampla asa. Copiii pierd din cunostintele acumulate in timpul anului", a afirmat Mihaela Popa, citata de Mediafax.

Ea a declarat ca nu este necesara o initiativa legislativa, ci doar un ordin al ministrului Educatiei, prin care vacanta de iarna sa fie prelungita.

O analiza a structurii anului scolar mai multe tari este disponibila aici. Dupa cum se poate observa, Romania se situeaza in top din punctul de vedere al lungimii vacantei de vara.

30.01.2012

Numar de vizualizari: 4442