ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Numarul 11 al revistei Stiinta si Tehnica

SHARE: tweet this

Incepand cu 6 februarie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numarul 11 al revistei Stiinta&Tehnica.

In noua editie a revistei Stiinta&Tehnica, vei citi despre cele mai importante inventii si inovatii europene care ne vor schimba viata, vei afla ce se intampla daca temperatura globala creste cu 4 grade Celsius, vei descoperi tehnologiile de ultima generatie care inzestreaza soldatii de azi si de maine plus vei calatori alaturi de planeta noastra, vreme de 1 an, prin Galaxie.

Putem avea cele mai eficiente arme cu putinta. Putem construi roboti sofisticati, care sa poarte bataliile in locul omului. Putem elabora tehnologii cu ajutorul carora sa nimicim fortele inamice pe scara larga. De toate acestea dispun armatele tarilor care au o economie suficient de dezvoltata. Dar adesea se uita un lucru. Ceva care nu s-a schimbat din momentul in care homo sapiens a pornit pe calea razboiului. Indata ce a fost distrusa capacitatea de rezistenta a inamicului, teritoriul acestuia trebuie ocupat de fortele proprii. Daca nu faci asta, intreg efortul depus a fost inutil. Trebuie sa intre in scena infanteristul. Care sunt atuurile hi-tech ale soldatului secolului XXI te invitam sa afli din articolul de tehnologie militara al editiei de februarie 2012 S&T.

Cercetarea stiintifica nu poate fi izolata de contextul economic in care se desfasoara si de efectele pe care le produce acesta. Caracterele cercetarii stiintifice si tehnologice trebuie raportate la cele ale dezvoltarii economice si sociale de care sunt – in fapt – de neseparat. De-acum aproape ca nu trece o zi fara ca economistii, politicienii si analistii sa nu ne aminteasca faptul ca economia europeana pierde teren. Exista insa o singura cale pentru a iesi din criza: sa mizam pe cercetarea stiintifica si inovatia tehnologica, unicele instrumente disponibile pentru a recastiga competitivitatea pierduta si a atinge nivelurile de crestere economica capabile sa reduca simultan rata somajului si datoria publica a statelor europene. Care sunt asadar marile inovatii europene care ne vor schimba viata plus cine si ce mai inventeaza astazi in UE te poftim sa afli in dosarul S&T.

Tot din editia de februarie, aflam daca exista o alternativa la cianuri pentru Rosia Montana? sau cat de bine sunt documentate stiintific experientele de dinaintea mortii?

Poate ca unora dintre cititorii S&T – si ma gandesc cu precadere la cei care au ramas fideli de-a lungul anilor acestei publicatii de traditie din Romania – tratarea unui subiect din domeniul criminologiei ar putea sa li se para atipica. Poate ca, in fond, asa si este. Insa Stiinta&Tehnica si-a propus intotdeauna sa dezbata si sa aduca in fata publicului avid de cunoastere secretele stiintelor de orice fel. Iar povestea stiintei care a incercat sa faca lumina in tenebroasa lume a crimei este, fara doar si poate, una care merita cu prisosinta spusa. O aflati documentata pe larg intr-un excelent articol din numarul urmator al revistei.

De asemenea, in noul S&T, la rubrica de astronomie sustinuta de Catalin Beldea descoperim ocolul Soarelui in 365 de zile: cu cine se intalneste planeta noastra de-a lungul unui an? Alexandru Mironov dezvaluie o foaie de parcurs pentru specia umana in urmatorul milion de ani, iar fizicianul Andrei Dorobantu se intreaba, in continuarea articolului de luna trecuta, daca psihoistoria lui Asimov devine realitate?

Revista Stinta&Tehnica a fost relansata de Fundatia Dinu Patriciu impreuna cu Adevarul Holding, la inceputul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informatie de calitate si costa numai 8,8 lei. Apare lunar, in prima zi de Luni a fiecarei luni. Daca iti place S&T, afla de aici cum te poti abona!

Ramaneti alaturi de noi pe www.stiintasitehnica.com si pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, inventii si evenimente stiintifice si pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile si programele noastre. Si nu uitati niciodata: Knowledge is power, iar cine citeste, cunoaste!

05.02.2012

Numar de vizualizari: 4388