ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Evenimentul Zilei: Burse pentru elevii care se inscriu la scoala profesionala

Din toamna, absolventii claselor a IX-a se pot orienta catre invatamantul profesional. Timp de doi ani, vor face practica multa, chiar la viitorii angajatori si vor primi 200 de lei pe luna.

Adevarul: Adio posturi "pe viata" in invatamant. Profesorii vor da concurs pe post ca orice alti angajati

Titularizarea in invatamant, care le garanta profesorilor locul de munca pana la pensionare, a intrat in istorie odata cu noua Lege a Educatiei Nationale. In plus, profesorii nu se mai pot "misca" de pe un post pe altul, fiind eliminata atat detasarea la cerere, cat si cea in interesul invatamantului si pretransferul.

Mediafax: Programul de guvernare: Minoritatile isi asigura noi drepturi in sistemul de invatamant

Noul Guvern s-a angajat sa infiinteze o institutie de formare continua pentru perfectionarea actului de predare in limba maghiara, sa constituie structuri cu predare in limba minoritatilor la universitatile multiculturale si multilingve, dar si sa finanteze in mod diferentiat studiile de masterat.

Evenimentul Zilei: Baba preia stafeta: prima urgenta, manualele

De mandatului lui Funeriu raman legate o serie de revolutii aflate in  plina desfasurare, ceea ce face ca misiunea noului ministru sa fie cu atat mai grea. Specialistii in educatie, profesorii, elevii si parintii sunt acum in expectativa: “Ce va face Baba?“ Miercuri, dupa ce a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru invatamant ale Parlamentului, Ovidiu Baba a spus ca va merge pe drumul deschis de fostul ministru.

Mediafax: FSLI: Scaderea numarului de sindicalisti, adevarata miza a neretinerii cotizatiei pe statul de plata

Adevarata miza a masurii de neretinere a cotizatiei pe statul de plata, anuntata, miercuri, de fostul ministrul Daniel Funeriu, este scaderea numarului membrilor de sindicat, acestia avand de primit in urma proceselor peste sapte miliarde de lei, informeaza, joi, FSLI.

10.02.2012

Numar de vizualizari: 8917