ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Mediafax: Parintii isi pot inscrie copiii in clasa I la 5 ani sau direct in clasa a II-a. Ce conditii trebuie sa respecte elevii

Parintii si-ar putea inscrie copiii in clasa I chiar si la cinci ani, daca evaluarea psihosomatica este favorabila si, totodata, i-ar putea inscrie direct in clasa a II-a in urma unor teste, a anuntat, joi, secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea.

Realitatea.net: Clasa pregatitoare. Sanctiuni pentru parintii care nu-si inscriu copiii la scoala

Parintii care nu-si inscriu copiii in invaÈ›amantul primar sau impiedica inscrierea vor fi sanctionati in conformitate cu prevederile legale, potrivit metodologiei pentru anul scolar 2012 – 2013. Presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna, a declarat vineri ca federatia pe care o reprezinta nu a luat decizia sa actioneze in judecata MECTS pentru metodologie.

Hotnews: MECTS si sindicatele din domeniu discuta in aceasta saptamana despre introducerea clasei pregatitoare

Ministerul Educatiei organizeaza, in saptamana care urmeaza, discutii cu reprezentantii sindicatelor din domeniu privind introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar.

Evenimentul zilei: Inscrierile in clasa pregatitoare. Locurile in scolile bune, suplimentate

Numarul locurilor pentru bobocii dintr-o scoala poate fi chiar de 20 de ori mai mare decat numarul copiilor din circumscriptie. Inspectoratele scolare suplimenteaza locurile daca directorii scolilor arata ca exista cerere si spatiu.

Amosnews: Elevii din Romania vor invata de pe bancile scolii ce este un contract de munca

Ministerul Educatiei, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectia Muncii au semnat in 22 Februarie protocoale de colaborare pentru cresterea sanselor de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, dar si pentru pregatirea tinerilor care urmeaza sa intre pe piata muncii in domeniul legislatiei muncii.

27.02.2012

Numar de vizualizari: 8919