ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi
04.03.2012 | Scolile incep luni inscrierea in clasa pregatitoare

 vezi toata lista
 

A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica

SHARE: tweet this

Incepand cu 7 martie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numarul 12 al revistei Stiinta&Tehnica.

In editia de martie 2012 a revistei Stiinta&Tehnica descoperiti cea de-a sasea mare extinctie a vietii, aflati totul despre tehnologiile scutului antiracheta care va fi amplasat in Romania, conduceti cele mai spectaculoase vehicule din anul... 2046 si va delectati cu istoria mai putin cunoscuta a dispozitivelor care produc sunete.

Pictorialul S&T va dezvaluie vehiculele din anul 2046, asa cum se prezinta ele imaginate astazi de cei mai talentati designeri si ingineri care participa la prestigioasa competitie anuala Michelin Challenge Design. Intr-o epoca futurista in care totul functioneaza in parametri eco, cu ajutorul energiei solare si a bateriilor electrice, veti descoperi o serie de automobile-concept senzationale, care intrec indraznetele viziuni hollywoodiane SF augmentate in peliculele de gen. Rubrica de prototip a lunii martie va pune fata in fata cu un smartphone de... carton, iar science-evanghelistul Cristian Roman dezvaluie secretele scutului antiracheta de la Deveselu, explicate pas cu pas, inginereste, dar pe intelesul tuturor.

Peste 90% dintre speciile vii care au trait vreodata pe Terra sunt astazi disparute. Dintre toate formele de viata aparute in ultimii 3 miliarde de ani, mai putin de una din o mie mai exista inca in prezent. Cele mai multe dintre organismele terestre si-au gasit sfarsitul in maxim 10 milioane de ani de la aparitie. Pe de alta parte, nu exista absolut niciun argument care sa sustina ca speciile de azi sunt in vreun fel speciale fata de cele din trecut, iar pericolul disparitiei, inevitabil, planeaza inca asupra tuturor. Aceasta este premisa dosarului de martie S&T - prin nu mai putin de cinci apocalipse a trecut Terra pana astazi, iar cea de-a sasea mare extinctie a vietii a inceput deja! Nu vorbim despre tabloida apocalipsa 2012, ci despre un proces real si extrem de bine documentat.

Rubrica „spatiala” S&T, sustinuta de Claudiu Tanaselie, va aduce in prim-plan frumoasa poveste a navetei Enterprise - cea imaginata in serialul-cult Star Trek, dar cea a primei navete spatiale NASA. Iar Catalin Beledea, astronomul amator S&T inventariaza cele mai spectaculoase comete care bantuie prin vecinatatea Pamantului.

Daca Universul este raspunsul, care este intrebarea? chestioneaza laureatul premiului Nobel in Fizica Leon Lederman, iar aceasta este enigma de la care porneste Particula Dumnezeu, un incitant articol care explica cum a inceput si cand se va termina „lupta” pentru descoperirea celei mai cunoscute particule elemenetare, evazivul boson Higgs - o lupta care s-a intensificat acerb in ultima vreme. De asemenea, in editia de martie a S&T descoperiti un fabulos dispozitiv romanesc, va confruntati cu cele 10 mari imperfectiuni ale creierului uman si descoperiti de ce, din punct de vedere stiintific, telekinezia nu poate fi tratata decat cu o doza consistenta de scepticism.

Ramaneti alaturi de noi pe www.stiintasitehnica.com si pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, inventii si evenimente stiintifice si pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile si programele noastre. Si nu uitati niciodata: Knowledge is power, iar cine citeste, cunoaste!

Revista Stinta&Tehnica a fost relansata de Fundatia Dinu Patriciu impreuna cu Adevarul Holding, la inceputul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informatie de calitate si costa numai 8,8 lei. Apare lunar, in prima zi de Luni a fiecarei luni. Daca iti place S&T, afla de aici cum te poti abona!

07.03.2012

Numar de vizualizari: 11098