ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Elevii romani de clasa a X-a pot studia un an in SUA cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu

SHARE: tweet this
Fundatia Dinu Patriciu a incheiat un parteneriat cu organizatia neguvernamentala ASSIST din Statele Unite ale Americii, prin care elevii de liceu din Romania, vor putea studia timp de 10 luni la una dintre scolile partenere ASSIST. In primul an de derulare a acestui program academic intercultural, trei elevi romani vor primi finantari in valoare totala de 33 000 USD.

“Elevii inscrisi in clasa a X-a in anul scolar 2009-2010, cu rezultate scolare foarte bune si cunostinte excelente de limba engleza, au oportunitatea de a se inscrie in programul de schimb academic cu scoli din SUA. Credem ca din punct de vedere educational, aceasta experienta se va dovedi a fi benefica pentru acesti trei tineri. Nu este numai vorba de faptul ca vor avea acces la conditii extraordinare de studiu, profesori calificati, dotari materiale de exceptie si un mediu educational competitiv. Este mai ales vorba de faptul ca vor putea sa beneficieze de un sistem de studiu complet diferit de cel din Romania, unul axat pe dobandirea de competente in linie cu potentialul fiecarei persoane si nu pe acumularea de date, pe stimularea gandirii critice si nu a conformismului, un sistem care promoveaza inteligenta si nu memoria. In functie de succesul acestei prime editii, luam in considerare extinderea programului din anul al doilea,” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Organizatia ASSIST conduce programe de schimb academic intre SUA si alte 16 tari din lume, in baza a 77 de parteneriate incheiate cu scoli particulare din SUA. Recunoscute pentru atentia deosebita pe care o acorda cultivarii talentelor si intereselor deosebite ale elevilor, prin programe si facilitati pentru studii, arta si atletism, dar si pentru inalta calificare a profesorilor,Scolile partenere ASSIST, se numara printre cele mai prestigioase scoli din Statele Unite, pregatind elevii pentru a aplica la cele mai selecte colegii si universitati americane.

Selectia celor 3 tineri romani care vor fi sustinuti de Fundatia Dinu Patriciu pentru acest schimb de experienta educationala, se va derula in trei etape, dupa cum urmeaza: inscrierile se pot face pana la data de 29 ianuarie 2010, urmate de o perioada de validare si evaluare a aplicatiilor. Anuntarea rezultatelor se va face pe e-mail, iar candidatii selectati vor fi invitati la Bucuresti pentru a sustine un test de competenta lingvistica SLEP (Secondary Level English Proficiency).

In functie de rezultatele obtinute, o parte din candidati vor fi invitati la cea de-a treia si ultima etapa a procesului de selectie, respectiv interviul cu reprezentanti ASSIST si ai Fundatiei Dinu Patriciu, care va avea loc in data de 5 martie in Bucuresti.
Rezultatele finale vor fi comunicate candidatilor pana la data de 12 martie, iar ofertele de bursa vor fi transmise prin posta. Pana la sfarsitul lui mai, elevii care au acceptat oferta vor fi notificati cu privire la scoala la care vor fi repartizati.

Beneficiarii acestui program sunt scutiti de plata taxelor scolare, care in SUA pot ajunge si pana la 46.600 USD pentru anul scolar 2009-2010, cat si de plata costurilor de cazare si masa. Fundatia Dinu Patriciu va acoperi integral costurile pentru cei 3 elevi de liceu.

Informatii suplimentare legate de acest parteneriat se gasesc pe www.fundatiadinupatriciu.ro, la sectiunea dedicata programului Inventeaza-ti Viitorul.

                        #####
Despre Fundatia Dinu Patriciu
Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita”, “Gala Premiilor in Educatie”, “Professoria” si “joburilaorizont.ro” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Despre ASSIST
ASSIST este o organizatie non-profit infiintata in statul Vermont si autorizata de catre Departamentul de Stat al SUA sa conduca programe de schimb academic.
De la infiintarea sa in 1968, cu ajutorul numerosilor parteneri locali si sponsori, ASSIST a selectat si plasat peste 3800 elevi din 44 de tari si regiuni la studiu in licee particulare americane.
Avand misiunea de a promova intelegerea mutuala, schimbul cultural si o lume mai pasnica, ASSIST ofera sanse elevilor exceptionali de a urma cursurile celor mai bune licee particulare americane prin intermediul unei burse de un an, iar elevilor si profesorilor acestor scoli de a se angaja in experiente educationale in strainatate. ASSIST desfasoara programe de schimb academic in 16 tari si teritorii: Australia, Austria, Bulgaria, China, Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Israel, Lituania, Moldova, Palestina, Slovacia, Spania, Suedia si Vietnam.
In 2010, printr-un parteneriat cu Fundatia Dinu Patriciu, programul de exchange al ASSIST revine in Romania. Trei elevi de liceu romani vor avea sansa de a studia pe parcursul clasei a XI-a in unul din cele mai bune licee din SUA, de a avea acces la un mediu educational extrem de provocator si competitiv, toate costurile fiind acoperite de catre Fundatia Dinu Patriciu, cu sprijinul permanent al personalului ASSIST  dar si al reprezentantilor liceului la care elevii vor studia. Primii trei elevi romani isi vor incepe studiile in SUA in august 2010.

14.01.2010

Numar de vizualizari: 4629