ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM



12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Fundatia Dinu Patriciu a dotat doua institutii de invatamant din Iasi si Suceava cu calculatoare

SHARE: tweet this

Fundatia Dinu Patriciu va sprijini doua institutii de invatamant din judetele Iasi si Suceava in efortul lor de modernizare a laboratorului de informatica, respectiv fizica. Echipamentele IT furnizate de fundatie vor deservi peste 1500 de elevi, care vor avea astfel acces la mijloace de studiu competitive si se vor putea pregati la un nivel educational inalt.

„La scoala din Volovat sunt multi elevi care provin din familii numeroase, cu posibilitati materiale reduse. Accesul tinerilor la laboratoare de informatica echipate cu aparatura moderna, functionala si conexiune nelimitata la Internet, va avea un impact pozitiv asupra educatiei lor” declara Sanda Bordei, Director Program Educatia Merita, Fundatia Dinu Patriciu.

Prima institutie vizata de Fundatia Dinu Patriciu este Scoala generala cu clasele I-VIII din Volovat, judetul Suceava, unde invata 750 de elevi. Aici vor fi oferite 17 calculatoare si astfel, elevii vor beneficia de un laborator modern de informatica.

Cea de-a doua institutie vizata este Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iasi, unde laboratorul de fizica va fi dotat cu laptopuri de ultima generatie. Pasiunea pentru fizica a celor patru profesori de la catedra de specialitate este impartasita de catre multi elevi, fapt dovedit prin numarul mare de premii obtinute la diferite concursuri si olimpiade scolare, judetene si nationale.

La unitatea de invatamant din Iasi Fundatia Dinu Patriciu va echipa laboratorul de fizica cu 13 laptopuri si un desktop – server, echipamente care vor contribui la eficientizarea invatarii fizicii si cresterea atractivitatii disciplinei. Astfel, aproximativ 800 de elevi de gimnaziu si liceu, precum si profesorii din comisia de fizica, pot beneficia de echipamentele oferite  de catre Fundatia Dinu Patriciu.

Investitia totala a Fundatiei Dinu Patriciu in sustinerea celor doua institutii de invatamant cu echipamente IT este in valoare de aproximativ 71.229 RON, adica peste 17.000 de Euro.

02.02.2010

Numar de vizualizari: 3710