ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

14.962 de candidati inscrisi pentru bursele "Inventeaza-ti viitorul"

SHARE: tweet this

Pe 15 martie, la sfarsitul perioadei de inscrieri pentru programul de burse 'Inventeaza-ti viitorul', Fundatia Dinu Patriciu a centralizat candidaturile primite. Astfel, din 14.962 de inscrieri, 14.570 apartin elevilor si studentilor romani si 392 studentilor din Republica Moldova.

Demarat in anul 2007, acest program acorda 5.500 de burse elevilor si studentilor romani, iar incepand cu acest an sunt oferite inca 100 de burse cetatenilor moldoveni inscrisi la facultatile din Romania.

'Programul ‘Inventeaza-ti viitorul’, aflat in cel de-al treilea an de desfasurare, ofera atat sustinere financiara acelor tineri romani ambitiosi si merituosi  dar cu o situatie materiala precara, cat si recunoastere si motivatie pentru ca ei sa fie din ce in ce mai buni si sa investeasca cu seriozitate in propria educatie. Multi dintre ei ne-au marturisit ca este pentru prima data cand cineva ii recompenseaza pentru faptul ca invata bine. Suntem extrem de mandri de bursierii nostri, mai ales ca observam o crestere semnificativa a initiativelor lor legate de implicare sociala in comunitatile in care traiesc, dincolo de rezultatele lor extraordinare la concursuri scolare nationale si internationale', declara Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Tinerii romani care isi depun dosarul pentru o bursa 'Inventeaza-ti viitorul!' trebuie sa fie elevi in clasele VIII-XII sau studenti. In plus, trebuie sa indeplineasca doua conditii: media ultimilor doi ani de studiu sa fie cel putin egala cu 9,00 si sa provina din familii cu un venit net lunar pe membru de familie in ultimele trei luni mai mic sau egal cu 400 de lei.  

Pentru a se putea inscrie in program, cetatenii moldoveni trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: sa urmeze cursurile unei universitati din Romania, sa aiba un venit net lunar pe membru de familie inferior pragului de 1.500 lei moldovenesti si media ultimilor doi ani de studiu incheiati sa fie cel putin egala cu 9,00.

Cei 5.600 de castigatori ai burselor private vor fi anuntati in data de 18 iulie 2010.  

Prin programul 'Inventeaza-ti viitorul', anual, peste 5.000 elevi de liceu beneficiaza de burse a cate 200 lei/luna si 600 de studenti beneficiaza de burse a cate 300 lei/luna. Bursele se acorda pe perioada anului scolar/universitar (9 luni) cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari/universitari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele scolare.

'Inventeaza-ti viitorul' este cel mai amplu program national de burse private si presupune o investitie anuala de peste 10.620.000 RON (aproximativ 2.700.000 Euro). Informatii suplimentare legate acordarea burselor sunt disponibile pe website-ul Fundatiei www.fundatiadinupatriciu.ro, la sectiunea dedicata programului national de burse private 'Inventeaza-ti Viitorul!.

17.03.2010

Numar de vizualizari: 7948